Antena 3 CNN Actualitate Social Închisoare pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană, fără acordul acesteia. Ce prevede legea

Închisoare pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană, fără acordul acesteia. Ce prevede legea

Oricine distribuie imagini intime cu o persoană fără consimţământul ei riscă acum închisoarea. Legea care pedepseşte astfel de fapte cu o condamnare de până la 3 ani de închisoare a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Închisoare pentru românii care distribuie imagini intime cu o persoană, fără acordul acesteia. Ce prevede legea
Sursa foto: pexels.com
de Ana Ciuvică    |    16 Iun 2023   •   10:44

Conform noii legi, care a fost promulgată de preşedintele României, Klaus Iohannis, toţi cei care trimit sau chiar arată imagini intime cu o persoană, fără a avea acordul ei şi dacă prin arătarea acestor imagini se poate aduce un prejudiciu imaginii persoanei respective riscă să fie pedepsiţi cu închisoarea, mai exact, între 6 luni şi 3 ani.

Actul normativ vizează completarea art. 226 din Legea nr. 286/2019 privind Codul penal.

Citeşte şi: Tânăr din Brașov, reținut după ce și-a șantajat fostele iubite cu publicarea unor poze compromițătoare

"Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, în orice mod, a unei imagini intime a unei persoane identificate sau identificabile după informaţiile furnizate, fără consimţământul persoanei înfăţişate, de natură să provoace acesteia o suferinţă psihică sau să aducă o atingere a imaginii sale, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă", prevede legea promulgată.

Există, totuşi, o excepţie conform noii reglementări, dacă prin transmiterea acestor imagini se ajută la prinderea unui infractor, fapta nu constituie ea însăşi infracţiune.

Legea a fost promulgată ieri de preşedintele Klaus Iohannis şi a intrat deja în vigoare.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close