Antena 3 CNN Actualitate Social S-a dat lege! Pedepse aspre pentru apelurile telefonice repetate și hărțuirea online. Se poate obţine şi ordin de protecţie

S-a dat lege! Pedepse aspre pentru apelurile telefonice repetate și hărțuirea online. Se poate obţine şi ordin de protecţie

Persoanele care sunt hărțuite în mediul online sau prin apeluri telefonice repetate au legea de partea lor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care pot fi apărate victimele.

S-a dat lege! Pedepse aspre pentru apelurile telefonice repetate și hărțuirea online. Se poate obţine şi ordin de protecţie
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   12:02

Klaus Iohannis a promulgat, marți, legea care prevede extinderea ordinului de protecție și în cazul actelor de hărțuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri.

Președintele a semnat Decretul pentru promulgarea Legii privind ordinul de protecţie. Potrivit raportului votat de Camera Deputaților, legea are ca obiect de reglementare crearea unui instrument juridic eficient, similar celui pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

"În acest scop, proiectul extinde ordinul de protecţie la toate victimele care au nevoie de protecţie, în urma tuturor formelor de violenţă, indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor.

Se va interveni nu doar în cazul violenţelor fizice, ci şi acolo unde sunt acte de hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri.

De asemenea, una dintre măsurile care se vor aplica în cazurile de violenţă va fi inclusiv monitorizarea agresorului cu brăţară electronică", se menționează în raport. Legea a fost votată de deputați, pe 7 februarie, cu unanimitate de voturi, respectiv 249.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close