Antena 3 CNN Actualitate Social Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iulie: Nunți, botezuri și petreceri fără un număr limitat de persoane

Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iulie: Nunți, botezuri și petreceri fără un număr limitat de persoane

Noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iulie, iar evenimentele s-ar putea organiza cu un număr nelimitat de persoane.

Noi măsuri de relaxare, valabile de la 1 iulie: Nunți, botezuri și petreceri fără un număr limitat de persoane
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    Roana Rotaru    |    23 Iun 2021   •   09:53

Noile măsuri de relaxare vor fi discutate, joi, în ședința de Guvern și urmează să fie aprobate.

Toate măsurile de relaxare vor intra în vigoare la data de 1 iulie, rămâne însă de văzut sub ce formă.

Măsurile de relaxare care vor intra în vigoare la 1 iulie 

De la 1 iulie, românii se vor putea bucura de mai multe libertăţi. De exemplu, vor putea participa la activităţi culturale, cum ar fi festivalurile, câte 2.500 de persoane, dacă evenimentul e organizat în spaţiu deschis, iar fiecare persoana are cel puţin 2 metri pătraţi asiguraţi.

Totodată, vom putea ieşi, ne vom putea plimba, în grupuri de câte 10 persoane, chiar dacă nu facem parte din aceeaşi familie.

Mai mult de atât, în doar câteva zile, cinematografele şi sălile de spectacol vor funcţiona fără nicio restricţie de capacitate, însă oamenii vor fi nevoiţi să poarte mască la interior.

În ceea ce privește conferinţele, workshopurile, acestea pot fi organizate la interior cu cel mult 100 de persoane. Participanţii sunt însă obligaţi să poarte mască de protecţie.

Dacă în schimb, conferinţă e organizată într-un spaţiu deschis atunci pot participa 150 de persoane.

Tot de la 1 iulie, locurile de joacă vor putea funcţiona la 70% din capacitate. Singura condiţie este ca însoţitorul copilului să facă dovada vaccinării.

Stadioanele, la rândul, lor vor putea găzdui competiţii cu public, la 50% din capacitate. Guvernul se mai gândeşte însă în ce condiţii.

O altă veste bună este că în câteva zile se redeschid şi piscinele în interior la capacitate maximă. Hotelurile şi restaurantele nu vor mai avea niciun un fel restricţii la interior.

Discotecile şi cluburile vor putea funcţiona la 70% din capacitatea, însă clienţii vor fi nevoiţi să facă dovada vaccinării.

Jocurile de noroc, în schimb, vor putea funcţiona în curând la capacitatea maxima.

În ceea ce priveşte nunţile sau petrecerile private aceste pot fi organizate fară restrictii, doar dacă toţi participanţii sunt vaccinaţi.

×
Subiecte în articol: masuri de relaxare
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close