Antena 3 CNN Actualitate Social Oraşul din România în care preţul apartamentelor a crescut alarmant

Oraşul din România în care preţul apartamentelor a crescut alarmant

Oraşul din România în care preţul apartamentelor a crescut alarmant
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Iun 2018   •   10:53

Cel mai mare oraş din Moldova, Iaşi, a devenit al şaptelea oraş al României în care preţul mediu al apartamentelor a depăşit pragul de 1.000 euro/mp, potrivit datelor publicate joi de portalul Imobiliare.ro. Celelalte şase oraşe sunt Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Constanţa, Braşov şi Craiova.

La nivel naţional, în luna mai, pretenţiile vânzătorilor de locuinţe din România au continuat să crească, potrivit Imobiliare.ro. Astfel, suma medie cerută pentru apartamentele scoase la vânzare la nivel naţional (noi şi vechi) a ajuns la 1.215 euro pe metru pătrat, cu 1,5% peste nivelul consemnat la finele lunii aprilie (de 1.197 de euro pe metru pătrat).

În Iaşi, indicele Imobiliare.ro a înregistrat, în luna mai, o creştere de 5% a preţului mediu solicitat de către vânzători, acesta reuşind astfel să depăşească pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat util. 

În Bucureşti, din punctul de vedere al aşteptărilor vânzătorilor, apartamentele s-au apreciat, per ansamblu, cu 1% luna trecută, de la 1.315 la 1.328 de euro pe metru pătrat, potrivit news.ro.

×
Subiecte în articol: Iași oras România pret apartamente
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close