Orban, anunț important despre majorarea pensiilor: „Vom face o evaluare extrem de serioasă”

de S.T.    |    27 Noi 2019   •   11:53
Orban, anunț important despre majorarea pensiilor: „Vom face o evaluare extrem de serioasă” Foto: Agerpres

PENSII 2020. Premierul Ludovic Orban spune că aplicarea legii pensiilor NU va aduce apocalipsa bugetară.

„Am văzut că toată lumea spune că, dacă se aplică Legea pensiilor, o să fie apocalipsa bugetară. Eu vă spun că nu va fi nicio apocalipsă bugetară. Legea pensiilor este în vigoare. Ca să poţi să schimbi Legea pensiilor, ai nevoie de o majoritate parlamentară. Eu vă spun din capul locului, eu nu vreau să dau o ordonanţă de urgenţă în astfel de domenii extrem de vitale şi de sensibile.

Sigur că vom face o evaluare extrem de serioasă cu ce măsuri trebuie să luăm şi mai ales care este capacitatea reală de a putea susţine plata pensiilor”, a afirmat şeful guvernului.

„Avem un program de guvernare pe care l-am prezentat. În acel program de guvernare este foarte clar că pregătim o echipă mai largă de lucru, care să îndrepte ce e de îndreptat în sistemul de pensii, pregătim studii de impact, analize foarte serioase, dar în baza prognozelor pe termen lung a acestor studii de impact vom veni cu o modificare, dar nu în această perioadă. Este puţin probabil ca în an electoral un Parlament să modifice legea”, a apreciat Orban. 

Citiți și:

Ce se va întâmpla cu OUG 114. Anunțul lui Ludovic Orban: „E un act normativ criminal care creează probleme grave în toate domeniile”

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close