Antena 3 CNN Actualitate Social Avaria care a lăsat Bucureștiul în beznă a fost remediată

Avaria care a lăsat Bucureștiul în beznă a fost remediată

Avaria care a lăsat Bucureștiul în beznă a fost remediată
01 Noi 2017   •   17:01

Update: Toţi consumatorii afectaţi de avaria produsă în staţia Transelectrica au fost realimentaţi până la ora 17:40, anunţă Transelectrica.

"Până la ora 17:40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi. În acest moment s-a revenit într-o schemă de funcţionare stabilă din punct de vedere al alimentării sigure a consumatorilor", se menţionează într-un comunicat al companiei.

Avaria a avut loc în staţia electrică 220/ 110/ 10 kV Fundeni, iar cauza care a condus la apariţia acesteia este în analiză.

Miercuri, la ora 16:40, s-a înregistrat o avarie în reţeaua Transelectrica, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei.

Avaria a afectat alimentarea unor staţii de transformare operate de E-Distribuţie Muntenia în partea de nord şi de est a Bucureştiului. Au existat probleme cu funcţionarea semafoarelor în zonele amintite, dar şi cu iluminatul peroanelor în staţiile de metrou Iancului şi Pipera.

Pe 21 octombrie, la ora 4:32, în aceeaşi staţie electrică a mai avut loc o avarie, în urma căreia cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie electrică.

Știre inițială: O nouă pană de curent lovește Bucureștiul. Mai multe cartiere din Capitală sunt afectate. Din acest motiv și circulația metroului este afectată.

În urmă cu mai bine de zece zile o altă pană de curent a lovit nordul Bucureștiului și o parte din județul Ilfov. Serverele mai multor bănci au fost afectate, clienții acestor neputând să-și acceseze pentru o vreme banii.

„În după-amiaza zilei de 1 noiembrie 2017, a apărut un defect în rețeaua de electricitate din zona București, nu în instalațiile E-Distribuție Muntenia. Aceasta a afectat alimentarea unor stații de transformare operate de E-Distribuție Muntenia în partea de nord și de est a Bucureștiului. E-Distribuție Muntenia lucrează pentru alimentarea clienților, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol”, se arată într-un comunicat  E-Distribuție Muntenia, remis Antena3.ro.

×
Subiecte în articol: curent curent electric pana de curent
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close