Antena 3 CNN Actualitate Social Petre Daea: Fermierii îşi vor primi subvenţiile în noaptea de 15 octombrie

Petre Daea: Fermierii îşi vor primi subvenţiile în noaptea de 15 octombrie

Petre Daea: Fermierii îşi vor primi subvenţiile în noaptea de 15 octombrie
20 Sep 2018   •   08:38

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat miercuri asigurări că fermierii îşi vor primi subvenţiile pe 15 octombrie, noaptea.

"A fost un an bun şi un an care promite, pentru a avea şi la anul viitor ceea ce trebuie, pe data de 16 octombrie, în primul minut al zilei, în primul minut al datei respective, la cumpăna nopţii, vor fi primite subvenţiile ca şi anul trecut" a declarat ministrul Agriculturii la Buzău.   

În ce priveşte pesta porcină, ministrul a spus că porcii vor putea fi crescuţi în gospodării, după ce va fi eradicat acest virus, dar nu poate estima când se va întâmpla acest lucru.   Petre Daea, prezent miercuri la Buzău la deschiderea ediţiei de anul acesta a evenimentului dedicat recoltei ”Toamna buzoiana”, a negat informaţia potrivit căreia s-ar încerca, odată cu apariţia pestei porcine, împiedicarea gospodarilor de a mai creşte gospodării.   „Exclus. Vom continua creşterea porcului în gospodării, scrie adevarul.ro. 

După ce trece acest val de boală, gospodarii vor putea să crească din nou porci în condiţii de securitate sanitar veterinară, în aşa fel încât să nu mai avem asemenea necazuri. Nu ne oprim aici, nu ne învinge virusul. Continuăm creşterea porcilor în condiţii de siguranţă”, a  spus ministrul Agriculturii.   

Daea a adăugat că nu poate spune cât va mai dura până ce va fi eradicat de pe teritoriul ţării virusul pestei porcine africane.

×
Subiecte în articol: petre daea fermieri
Parteneri
Horoscop 28 martie. Peştii schimbă jobul, Fecioarele sunt îndrăgostite
x close