Antena 3 CNN Actualitate Social Polițiștii și procurorii au descins la sediul Ambulanței Puls

Polițiștii și procurorii au descins la sediul Ambulanței Puls

Polițiștii și procurorii au descins la sediul Ambulanței Puls
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    09 Mai 2016   •   11:08

Mai mulți polițiști și procurori au descins, luni dimineață, la sediul Ambulanței Puls, după moartea fotbalistul dinomovist Patrick Ekeng.

Potrivit primelor informații, sunt sigilate uși din cadrul instituției.

Reprezentanții Puls spun că niciun director al instituției nu este în clădire.

De asemenea, se vor lua probe și din ambulanța care l-a transportat pe fotbalistul Patrick Ekeng la spital, în condiţiile în care un raport al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă arată că ambulanţele Puls nu aveau echipamentul necesar.

Din anchetă, reies informații contradictorii. Respectiv, în timp ce medicii de la Ambulanța Puls spun că fotbalistul Ekeng a avut puls când a ajuns la Floreasca, medicii de la spitalul Floreasca spun că sportivul nu avea activitate cardiacă, altfel spus inima lui nu mai bătea când a ajuns la spital.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit la spital, vineri seara, după ce medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au încercat timp de zeci de minute să îl resusciteze.

Din momentul în care fotbalistul a căzut ca secerat și până când a fost urcat în ambulanţă au trecut 2 minute şi 47 de secunde, deși mașina Salvării era pe stadion.

Medicul echipei Dinamo: Lui Patrick Ekeng nu i s-a făcut resuscitare pe teren

Departamentul pentru Situatii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne şi specialiştii Ministerului Sănătăţii a făcut o controale la firma de ambulanţă privată Puls. În urma verificărilor, autorităţile au sesizat o serie de nereguli.


Nereguli grave, după controlul Ambulanțelor Puls:

- modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților)
- au fost identificate medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.
- pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.
Sursa: Comunicat Ministerul Afacerilor Interne

După neregulile descoperite de autorităţi, serviciului privat de ambulanţă a rămas fără autorizaţie de funcţionare.  

Managerul serviciului privat de ambulanţă Puls a ajuns în faţa anchetatorilor, pentru a da explicaţii în cazul morţii dinamovistului Patrick Ekeng.
  
Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, susţine că Serviciul de Ambulanţă Puls nu este la prima abatere. Firma a mai fost amendată şi anul trecut, în urma unei inspecţii neanunţate din partea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe o ambulanţă a serviciului medical, care se deplasa în trafic.  

 

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng
Parteneri
Doi ani de război al Rusiei în Ucraina. Ce se întâmplă la Moscova și Kiev
x close