Antena 3 Actualitate Social Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunț important despre pensiile românilor

Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunț important despre pensiile românilor

de S.T.    |    24 Oct 2019   •   18:37
Premierul desemnat, Ludovic Orban, anunț important despre pensiile românilor
Sursa foto: Foto: Ludovic Orban/ Facebook

PENSII 2019. Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat, joi, că Legea pensiilor este în vigoare şi ea va fi respectată ca atare de noul Guvern.

PENSII 2019. „Este o lege în vigoare. Orice lege care este în vigoare trebuie respectată de Guvern. Nu ne stă în fire, ceea ce au făcut Guvernele anterioare, în special în ultimii trei ani de zile, să fie primii care încalcă legea. Vă readuc aminte că pensiile trebuiau indexate într-un alt sistem, printr-o lege a pensiilor, cu 50% din creşterea salariului mediu brut plus compensarea integrală a indicelui de creştere a preţurilor de consum, rata inflaţiei, la începutul anului.

Ăla era sistemul predictibil, în care ştia orice bunic şi părinte, orice om aflat la pensie cu cât îi creşte pensia la începutul anului.

Sistemul ăsta introdus de ei, sigur, a bulversat complet, dar, este o lege în vigoare, este o lege promulgată de preşedintele Iohannis şi o lege pe care vrem să o aplicăm”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat cum va acţiona pentru a aplica prevederile din Legea pensiilor. 

PROGRAMUL DE GUVERNARE PNL: Sunt necesare schimbări radicale ale politicii fiscal-bugetare în următorii ani

Citiți și:

Guvernul Dăncilă vrea să majoreze salariul minim cu 100 de lei. Orban: „Îi somez să nu adopte nicio hotărâre”

Mic plagiat în Programul de Guvernare al PNL. Copy-paste după PSD

 

Sursă: Agerpres
×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close