Antena 3 Actualitate Social Profesorii protestează și ameninţă că închid şcolile din 12 iunie. Nu este exclusă nici boicotarea examenelor naţionale

Profesorii protestează și ameninţă că închid şcolile din 12 iunie. Nu este exclusă nici boicotarea examenelor naţionale

de M.Z.    |    31 Mai 2017   •   13:41
Profesorii protestează și ameninţă că închid şcolile din 12 iunie. Nu este exclusă nici boicotarea examenelor naţionale
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro

Aproximativ 200 de profesori protestează, miercuri după-amiază, în faţa Palatului Parlamentului, nemulţumiţi de salariile din învăţământ, iar sindicaliştii avertizează că e posibil ca dascălii să închidă şcolile începând cu 12 iunie.

"Ne aflăm în faţa Parlamentului deoarece astăzi (miercuri-n.r.) au programat să finalizeze discuţiile pe legea salarizării, urmând ca săptămâna viitoare să intre în plen. Nu ne-am înţeles la discuţii, învăţământul a rămas în continuare în ultima treime (...). Din păcate, şi această guvernare lasă învăţământul în derizortiu, motiv pentru care astăzi Colegiul Liderilor a hotărât ca săptămâna viitoare să lanseze un referendum şi dacă vom obţine feedbackul de la colegii noştri, începând cu 12 iunie, vom închide şcolile", a declarat Constantin Rada, secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Practic, este vorba de ultima săptămână de şcoală a elevilor şi este posibil, spun sindicaliştii, ca profesorii să nu încheie situaţiile şcolare. Totodată, nu este exclusă şi boicotarea examenelor naţionale.

Sindicaliştii recunosc faptul că în legea salarizării sunt prevăzute măriri şi de sută la sută, însă spun că, în decurs de cinci ani de zile, aceste majorări nu vor modifica de fapt nimic, deoarece, la ora actuală, salariul maxim în învăţământ este 22% din salariul preşedintelui şi peste cinci ani, va fi de 23%, deci practic aceasta este adevărata creştere, de trei procente.
 

Sursă: Mediafax
×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close