Antena 3 CNN Actualitate Social Propunerea guvernului pentru CNA. Ionel Palar, fost parlamentar PNL fără competenţe în audio-vizual

Propunerea guvernului pentru CNA. Ionel Palar, fost parlamentar PNL fără competenţe în audio-vizual

După mai bine de trei luni în care activitatea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a fost blocată, Comisiile de cultură din Parlament au validat luni propunerile Guvernului şi Cotroceniului pentru CNA.

Propunerea guvernului pentru CNA. Ionel Palar, fost parlamentar PNL fără competenţe în audio-vizual
de Georgiana Adam    |    27 Apr 2021   •   18:14

Propunerea guvernului pentru CNA este fostul deputat Ionel Palar, fost președinte al PNL Bacău, cu patru mandate de deputat la activ. Potrivit datelor din CV-ul publicat pe site-ul Camerei Deputaților, Ionel Palar nu ar deţine competenţe în materie de etica a audio-vizualului.

El a obținut diploma de licența în marketing la Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău. Ulterior el a făcut un master in "Management şi legislație în industrie, administrație şi servicii" la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

Ionel Palar a intrat în atenția opiniei publice în 2011, după ce o investigație DIICOT a dezvăluit că liberalul a beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate din rețeaua Andreei Marta.

Procurorii au precizat atunci că Palar a rămas dator unei cliente, după ce a plătit doar 250 de euro, în loc de 300, cât era stabilit.

A doua propunere a guvernului este Valentin Jucan, care a mai fost membru titluar în CNA între 2012 şi 2018, când şi-a dat demisia pentru a deveni purtător de cuvânt la CJ Cluj.

Anterior, Valentin Jucan a lucrat la Ministerul Mediului şi Pădurilor, la Ministerul Culturii. Ulterior, între 2011 si 2012, a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului.

Palatul Cotroceni a propus-o pe Dorina Rusu, jurnalistă cu experienţă în presa scrisă şi televiziune, care a mai ocupat aceasta funcţie şi în 2015, tot la propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Conform CV-ului publicat pe site-ul CNA, Dorina Rusu a terminat Facultatea de Filosofie din Iași, după care a lucrat la mai multe redacții, precum "Opinia Studențeasca", "Cuvântul", "România Libera", "Ziua", sau "TVR".

Cea de-a patra nominalizare a venit din partea Parlamentului, atribuita politic către USR-PLUS, care l-a propus pe Mircea Toma, președinte ActiveWatch, organizația care acționează pentru protecția drepturilor omului, militând pentru comunicarea libera în interes public.

Mircea Toma este doctorat în psihologie şi de-a lungul carierei sale profesionale, a activat în următoarele domenii: monitorizare şi analiză mass media, advocacy pentru drepturile omului, formator antidiscriminare şi interculturalism, jurnalism, coordonare şi formare competenţe comunicare publică, asistenţă psihologică, educaţie media.

Până la votul final, activitatea CNA rămâne blocata. Pentru a adopta o decizie, sunt necesare cel puţin sase voturi (jumătate plus unu din numărul total de membri CNA). În urma celor patru numiri, PNL, USR-PLUS şi UDMR vor deţine majoritate în CNA.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close