Antena 3 CNN Actualitate Social Radu Tudor: Era de preferat ca în cazul Armatei Române, tensiunile politice să fie ținute la distanță de instituție

Radu Tudor: Era de preferat ca în cazul Armatei Române, tensiunile politice să fie ținute la distanță de instituție

Radu Tudor: Era de preferat ca în cazul Armatei Române, tensiunile politice să fie ținute la distanță de instituție
Sursa foto: foto: captura Antena 3
28 Dec 2018   •   22:07

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit pe blogul său despre deciziile privind șeful Statului Major al Apărării.

„In legatura cu sedinta CSAT din 28 decembrie si decretul presedintelui pentru prelungirea cu un an a mandatului Sefului Statului Major al Apararii, generalul Nicolae Ciuca, ar fi cateva aspecte de analizat :

Fiind la curent cu evolutia mandatului sefului SMAp, pe 11 decembrie am lansat catre factorii decizionali urmatorul apel :

https://radu-tudor.ro/apel-catre-ministrul-apararii-premier-si-presedinte/

Pe data de 19 Decembrie, intr-o emisiune Punctul de intalnire cu ministrul apararii Gabriel Les, ministrul a declarat : “Stiu ca am sa va dezamagesc, dar nu voi propune prelungirea mandatului sefului SMAp, generalul Ciuca”.

Articolul 21 din Legea 346 din 2006 privind organizarea si functionarea MApN precizeaza :

(1) Ministrul apărării numește, în condițiile legii, șefii/directorii structurilor centrale, șeful cabinetului și consilierii ministrului, șefii/directorii structurilor prevăzute la art. 6 alin. (4), până la nivel de oficiu inclusiv, precum și persoanele care sunt încadrate în funcții prevăzute în statele de organizare cu grade de general sau echivalent al acestora.

(2) Se exceptează de la prevederile alin. (1) secretarii de stat, șeful Statului Major General și secretarul general al ministerului”, a scris Radu Tudor, pe blogul său. 

Continuarea, pe radu-tudor.ro.

Citește și: Radu Tudor: Președintele Iohannis are dreptul să prelungească mandatul generalului Ciucă, propunerea ministrului Apărării nu era legală!

Citește și: Președintele Klaus Iohannis, după ședința CSAT: Am respins propunerea PSD pentru șefia Armatei. E o nouă dovadă de incompetență!

×
Subiecte în articol: radu tudor Klaus Iohannis
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close