Antena 3 CNN Actualitate Social Reacția doctorului Burnei, după ce instanța a hotărât că nu mai poate profesa într-un spital de stat: ”Viața mea a luat o turnură pe care nu am visat-o nici în cel mai cumplit coșmar”

Reacția doctorului Burnei, după ce instanța a hotărât că nu mai poate profesa într-un spital de stat: ”Viața mea a luat o turnură pe care nu am visat-o nici în cel mai cumplit coșmar”

Reacția doctorului Burnei, după ce instanța a hotărât că nu mai poate profesa într-un spital de stat: ”Viața mea a luat o turnură pe care nu am visat-o nici în cel mai cumplit coșmar”
31 Aug 2017   •   19:52

Medicul Gheorghe Burnei susţine că decizia Curţii de Apel Bucureşti, potrivit căreia acesta nu mai poate profesa în spitalele publice, a fost determinată şi de presiunea exercitată de memorandumul semnat de foştii săi colegi de la ''Marie Curie''. 

"Astăzi, Curtea de Apel a respins ceea ce Tribunalul a aprobat vinerea trecută, urmare a presiunii exercitate de memorandumul colegilor mei de la Spitalul 'Marie Curie'. Sunt chiar ei cei care m-au judecat, înainte s-o facă instanţa de judecată! Pentru mine aceşti oameni au fost copiii mei. Am petrecut cu ei mai mult timp decât cu familia mea. Am renunţat la banii proprii din cercetare ca să le plătesc lor anii de studiu în doctorat. M-am luptat pentru ei să rămână în Bucureşti şi să profeseze la acest spital. Şi am făcut asta pentru că vreau să las în urma mea medici competenţi, care să aibă de grijă copiii românilor", a declarat joi seara Burnei, într-o conferinţă de presă. 

Cu această ocazie, el şi-a susţinut nevinovăţia. 

"Sunt arătat cu degetul cum că am mutilat copii, când tot ce am făcut în 42 de ani de carieră a fost să găsesc soluţii la situaţii disperate, imposibile, respinse de alţi doctori. Să salvez vieţi. Să aduc economii de milioane de euro Casei Naţionale de Sănătate operând copii în ţară şi nu în străinătate. Să scutesc părinţi de la îndatoriri pe viaţă, pe care sigur şi le-ar fi făcut la bănci pentru copiii lor", a arătat medicul. 

Potrivit acestuia, "cazul Amirei, de la care a început totul, este o făcătură". 

Presa a relatat cazul unei fete, Amira, care a fost operată în urmă cu 18 ani de medicul Burnei, pentru luxaţie congenitală la şold. Fata a fost supusă în total la 11 intervenţii chirurgicale, fiindu-i implantat un dispozitiv ceramic, care nu era omologat. Operaţiile nu au reuşit însă, iar fata este acum imobilizată la pat.

"Pe fetiţa asta am operat-o acum 18 ani - era un caz extrem de dificil. Însă până şi dr Tassini din Italia, la care mama ei a dus-o în aprilie anul trecut cu ajutorul celor două ONG-uri (Dăruieşte Viaţa şi Dăruieşte Aripi), nu a făcut altceva decât să-i confirme că operaţiile mele au fost reuşite şi la momentul actual nu se mai impune nicio intervenţie chirugicală", a arătat medicul. 

Gheorghe Burnei a mai spus că nu a cerut acordul Comisiei Naţionale de Bioetică pentru intervenţiile sale pentru că acestea nu prezentau necesitatea unei astfel de aprobări. 

"Acele operaţii în premieră naţională nu necesită consimţământul acestei comisii pentru că aceste operaţii mi le-am însuşit în studiile pe care le-am făcut. Cei de la spital ştiau de intervenţiile mele, ele erau pregătite. Toţi colegii erau pregătiţi, ştiau ce trebuie să facă. Toţi aveau cunoştinţă că noi face intervenţii în premieră naţională. Eu participasem la astfel de operaţii, dar ele nu se făcuseră în România. (...) Nu s-au folosit oase de vacă. (...) Nu sunt adevărate, nu am nici o acuzaţie că am folosit oase de vacă. M-au acuzat iniţial, după aceea au fost clasate", a explicat Burnei. 

Întrebat dacă şi-a trimis pacienţii şi la alţi doctori, Burnei a spus că acest lucru rămânea la latitudinea lor şi că aveau toată libertatea să o facă. 

"Eu n-am ce să-mi reproşez, mă întreb şi aştept ca dvs să-mi spuneţi care este realitatea, ce s-a întâmplat. Mi se pare nedrept să nu pot să ajung la 'Marie Curie', acolo au fost viaţa şi activitatea mea. (...) Au fost instigaţi să mă calomnieze", a menţionat Burnei. 

Burnei, interzis în spitalele de stat

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, că medicul ortoped Gheorghe Burnei, trimis în judecată pentru că ar fi primit mită de la pacienţi, rămâne cu interdicţia de a profesa în spitalele publice, inclusiv la Spitalul "Marie Curie" . 

CAB a admis o contestaţie a procurorilor şi a desfiinţat o decizie a Tribunalului Bucureşti, prin care medicului i se permisese să opereze în spitalele publice. 

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pe 8 iunie, fiind acuzat de mai multe infracţiuni de luare de mită, după ce ar fi cerut bani de la părinţi pentru a le opera copiii internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti. 

Procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Burnei a unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, stare pe care Burnei a agravat-o prin acţiunile sale intenţionate. 

×
Subiecte în articol: instanta spital stat doctor reactie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close