Antena 3 CNN Actualitate Social Români fără studii, dar cu salarii uriaşe. Ce venituri lunare au stiliştii şi manichiuristele

Români fără studii, dar cu salarii uriaşe. Ce venituri lunare au stiliştii şi manichiuristele

Români fără studii, dar cu salarii uriaşe. Ce venituri lunare au stiliştii şi manichiuristele
Sursa foto: Foto: Pixabay
19 Iun 2018   •   08:24

Doar 20% dintre cei care au un loc de muncă în România au terminat o facultate. Cei mai mulţi au absolvit liceu şi, în multe cazuri, o duc mult mai bine decât cei cu studii universitare. Un frizer, o manichiuristă sau un somelier pot câştiga într-o lună cât şase salarii minime pe economie în timp ce un proaspăt absolvent de facultate se mulţumeşte, la început, cu un salariu de cel mult 2.000 de lei pe lună.

''Sunt stilişti în România care pot să câştige între 2.000 şi 9.000 de lei, bacşiş cu salariu la un loc. Nu ai un salariu fix. Nu eşti condiţionat de acel salariu fix'', a spus un tânăr care lucrează într-un salon de înfrumuseţare. Şi manichiuristele se descurcă destul de bine şi ajung să aibă venituri între 400 şi 1.600 de euro. Un job la fel de bine plătit este cel de somelier. Nici aici nu este nevoie de facultate, ci doar de un curs de specializare.

Studiile de piaţă arată că cele mai bănoase joburi pentru care nu este nevoie de facultate sunt cele de sudor, faianţar, electrician sau instalator. Meseriaşii ajung să câştige şi peste 1.000 de euro lunar.

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close