Antena 3 CNN Actualitate Social Protest al romilor din ghetoul clujean Pata Rât, faţă de mizeria în care trăiesc! Jandarmii le-au interzis să scandeze

Protest al romilor din ghetoul clujean Pata Rât, faţă de mizeria în care trăiesc! Jandarmii le-au interzis să scandeze

Mai mulți romi clujeni au protestat, vineri, pe strada Cantonului din municipiu iar jandarmii şi-au făcut apariţia pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează.

Protest al romilor din ghetoul clujean Pata Rât, faţă de mizeria în care trăiesc! Jandarmii le-au interzis să scandeze
de Georgiana Adam    |    17 Dec 2020   •   20:45

Potrivit presei locale, protestatarii vor ca autorităţile să le asigure condiţii de viaţă decente. Ei au fost evacuaţi în urmă cu mai mult timp dintr-o altă zonă din oraş, de pe strada Coastei.

"Suntem câțiva dintre oamenii care au fost evacuați și aduși la marginea orașului, mai exact în Pata Rât, pe strada Cantonului. Eu aveam 8 ani când am fost adusă aici. Ni s-a spus că nu vom locui mult aici. Dacă 20 ani nu înseamnă mult pentru voi, mă întreb oare cât mai trebuie să stăm aici? Mulți dintre noi au renunțat la școală când am venit aici, pentru că nu avem condiții aici", a spus o persoană participantă la protest.

În scurt timp şi-au făcut aparţia poliţiştii şi jandarmii pentru a verifica dacă sunt respectate regulile sanitare. Pentru că unii participanţi au început să scandeze, oamenii legii i-au avertizat.

"Dacă dumneavostră începeți să scandați, această manifestație se transformă într-o adunare publică. Puteți marca momentul pentru care v-ați adunat aici, dar cu respectarea măsurilor legale. Puteți continua, dar fără scandări!", a spus unul dintre jandarmi.

Conform surselor locale, peste 2.000 de oameni trăiesc la Pata Rât, lângă groapa de gunoi a Clujului, aceasta fiind cea mai mare comunitate de persoane de etine romă din regiune.

 

×
Subiecte în articol: Pata Rât romi protest
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close