Antena 3 CNN Actualitate Social Scandal în România! 140 de urși împușcați la comandă. Ministrul Mediului explică decizia

Scandal în România! 140 de urși împușcați la comandă. Ministrul Mediului explică decizia

Scandal în România! 140 de urși împușcați la comandă. Ministrul Mediului explică decizia
25 Aug 2017   •   20:18

Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a vorbit în emisiunea „Punctul de Întâlnire”, de la Antena 3, despre faptul că va emite ordinul care dă posibilitatea uciderii a 140 de urşi.

„Trebuie să gândim cu creierul și mai puțin cu sufletul atunci când vine vorba de vieți omenești. Noi trebuie să protejăm animalele, inclusiv carnivorele mari, dar cred că sunteți de acord cu mine că în ultima perioadă din cauza înmulțirii urșilor, avem probleme frecvente în foarte multe zone din țară. A fost emis un ordin de ministru pentru cotă de intervenție, asta nu înseamnă cotă de vânătoare. Cotă de intervenție înseamnă fie recoltarea carnivorei respective și relocarea ei, dar atunci când ursul atacă direct persoana respectivă care rămâne și vătămată, atunci se poate trece și la procese de împușcare a lui”, a explicat Grațiela Gavrilescu.

Ea a declarat anterior că decizia este fermă chiar dacă se aşteaptă la proteste de stradă. „Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari", a declarat ministrul Mediului.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close