Antena 3 CNN Actualitate Social Localitatea din România unde se deschide o nouă fabrică. Investiție de 36 milioane euro, într-un domeniu uitat

Localitatea din România unde se deschide o nouă fabrică. Investiție de 36 milioane euro, într-un domeniu uitat

O nouă fabrică se deschide în România, în urma unei investiții de 182 de milioane de lei, într-un domeniu uitat al industriei uşoare.

Localitatea din România unde se deschide o nouă fabrică. Investiție de 36 milioane euro, într-un domeniu uitat
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    23 Dec 2023   •   22:00

Este vorba despre o fabrică de prelucrare a lânii, care urmează să fie inaugurată la Făgețelu, Olt, care primește finanțare printr-o schemă de ajutor de stat destinată investițiilor din industria prelucrătoare.

Noua fabrică va oferi locuri de muncă localnicilor dar și celor din împrejurimi.

Investiția este evaluată la 182 de milioane de lei, bani care vor fi utilizați pentru ridicarea unei hale de producție de 12.500 de metri pătrați, dar și pentru construirea de trei linii de spălare a lânii brute, notează Capital.

De asemenea, se va pune accent pe valorificarea produselor secundare, cum ar fi lanolina, îngrășămintele organice sub formă de pelete sau compostul rezultat în urma procesului de spălare a lânii.

Fabrica îşi va asigura energia cu panouri solare

De asemenea, fabrica va avea capacitatea de a produce energie prin intermediul panourilor fotovoltaice instalate pe întreaga suprafață a halei. Aceste facilități moderne vor consolida eficiența proceselor de producție și vor contribui la sustenabilitatea operațiunilor fabricii.

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a vorbit în trecut despre sprijinul pe care statul îl oferă producătorilor de lână, notează sursa citată.

„Proiectul evaluat și validat se va transpune în construirea unei fabrici prin care se va prelucra această valoroasă resursă, în care găsim finalitatea Programului lână, pe care l-am început în anul 2017. Vom fi tot timpul alături de românii care vor să investească în această activitate prin crearea de mecanisme de colectare a lânii de la crescătorii de ovine din România, în acest moment fiind semnate scrisori de intenție cu asociațiile de fermieri pentru 15.000 tone lână brută”, declara fostul ministru în urmă cu ceva timp.

×
Subiecte în articol: fabrica de lana Olt
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close