Antena 3 Actualitate Social Sindicatele anunţă proteste cu 120.000 de oameni, în țară. Mitingul de amploare, cauzat de Legea salarizării

Sindicatele anunţă proteste cu 120.000 de oameni, în țară. Mitingul de amploare, cauzat de Legea salarizării

de M.Z.    |    22 Mai 2017   •   12:46
Sindicatele anunţă proteste cu 120.000 de oameni, în țară. Mitingul de amploare, cauzat de Legea salarizării
Sursa foto: Foto: Agerpres

Sindicatele din administraţia publică anunţă pentru săptămâna viitoare mitinguri în Capitală şi în întreaga ţară, principala solicitare fiind o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii. 

"Miercuri, săptămâna viitoare, în Bucureşti va fi organizat un miting la Palatul Parlamentului unde vor participa circa 10.000 de angajaţi din administraţia publică locală. Aceştia solicită o grilă de salarizare pentru angajaţi cu respectarea principiilor legii", a declarat luni Sebastian Oprescu, preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP). 

Potrivit acestuia, la nivelul întregii ţări sunt aşteptaţi să protesteze 120.000 de oameni. 

Comisia de Muncă din Senat a adoptat, joi, cu 6 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 4 abţineri, Raport favorabil la proiectul Legii salarizării.

Proiectul de lege urmează să intre luni în plenul Senatului, pentru dezbatere şi vot final. Camera Deputaţilor este for decizional.

Legea ar urma să intrare în vigoare la 1 iulie, potrivit declaraţiilor politice făcute de majoritatea parlamentară şi de liderii PSD.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close