x close

Situație revoltătoare în Baia Mare. Un copil de trei ani a fost folosit de mamă pe post de „paravan” pentru furturile comise

12 Oct 2018   •   17:46
Situație revoltătoare în Baia Mare. Un copil de trei ani a fost folosit de mamă pe post de „paravan” pentru furturile comise

O femeie de 29 de ani din Baia Mare este cercetată şi a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind ultrior eliberată şi cercetată în stare de libertate. Femeia este suspectată că se flosea de copilul ei de trei ani pentru a distrage atenţia unor persoane, pe care, apoi, le tâlhărea.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Ordine Publică Baia Mare au soluţionat mai multe furturi comise în cursul anului 2018, în Baia Mare, din buzunare, genţi şi poşete, precum şi din societăţi comerciale. 

O băimăreancă de 29 de ani este bănuită de comiterea acestor fapte, din care unele  în complicitate cu un bărbat de 29 de ani din municipiul Bacău (concubinul suspectei) şi un tânăr de 18 ani din judeţul Maramureş (minor la data faptei). 
De asemenea, din cercetările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că cei doi concubini au săvârşit unele fapte penale în prezenţa fiului lor minor, în vârstă de trei ani,  care a fost  folosit la săvârşirea unor fapte, fie pentru distragerea atenţiei persoanelor vătămate, fie pentru a împiedica martorii oculari să observe momentul sustragerii bunurilor. 
„Cu privire la acest aspect a fost sesizată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului  Maramureş, pentru stabilirea şi aplicarea uneia dintre măsurile de protecţie specială prevăzute de Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului”, arată reprezentanţii IPJ Maramureş. 

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporţie de 65%. Faţă de suspectă a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore şi s-a dispus continuarea cercetărilor acesteia în stare de libertate.

Sursa: adevarul.ro.

Parteneri
Parteneri
sati