Antena 3 CNN Actualitate Social Surpriză pe piața imobiliară. Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor

Surpriză pe piața imobiliară. Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor

Surpriză pe piața imobiliară. Ce se întâmplă cu prețurile locuințelor
01 Noi 2018   •   15:48

Prețurile locuințelor și-au încetinit și mai mult ritmul de creștere în trimestrul al treilea din 2018, pe fondul reducerii numărului de tranzacții imobiliare încheiate la nivel național, potrivit celui mai recent raport de piață.

Proprietățile rezidențiale disponibile spre vânzare în România (apartamente, dar și case) s-au apreciat, astfel, cu doar 0,7% față de cele trei luni anterioare, față de un plus de 1,4% în fiecare dintre primele două trimestre din 2018.

În acest context, ritmul anual de creștere în trimestrul III 2018 față de aceeași perioadă din 2017 se află, în momentul de față, la 5,6% – în condițiile în care, în perioada similară din 2017, același indicator se situa aproape de pragul de 10%, scrie Imobiliare.ro.

„Piață imobiliară arată bine, paradoxal am putea spune, în contextul în care avem o invazie de opinii, mai mult sau mai puțin avizate, care prezic o eventuală criză de proporții. Dar în acest moment nu există indicatori a căror evoluție să anticipeze o criză imobiliară”, spune Valentin Morar, CEO al dezvoltatorului imobiliar Wallberg.

Valentin Morar crede că prețurile proprietăților vor continua să crească pe termen lung, chiar dacă vor apărea și corecții punctuale inevitabile. „Valoarea activelor imobiliare se validează în timp, ceea ce face adevărată afirmația că nu există un moment mai potrivit pentru a cumpăra o proprietate imobiliară decât momentul care a trecut. Prudența este, bineînțeles, bună, însă crearea panicii nu. Indicatorii pe care îi urmărim ne dau încredere să construim în continuare și să ne așteptăm la un an 2019 bun pentru piață, marcat de stabilitate”, spune Valentin Morar.

×
Subiecte în articol: piata imobiliara preturi locuinte
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close