Antena 3 CNN Actualitate Social Trei premii întâi pentru elevii români, la un concurs internaţional organizat de NASA

Trei premii întâi pentru elevii români, la un concurs internaţional organizat de NASA

Trei premii întâi pentru elevii români, la un concurs internaţional organizat de NASA
Sursa foto: Sursa foto: NASA/ Facebook
30 Mar 2017   •   14:59

Elevii Colegiului Naţional ”Andrei Şaguna“ din Braşov au câştigat trei premii întâi la concursul internaţional NASA Ames Space Settlement. Copiii au prezentat proiecte de aşezări umane preconizate a se construi în spaţiul cosmic. Acesta este cel mai bun rezultat al României de până acum.

La concursul NASA Ames Space Settlement au participat 12 echipe de la colegiul braşovean, zece dintre ele obţinând premii sau menţiuni, potrivit Medifax.

”Este cel mai bun rezultat al României, nu numai al Braşovului. Niciodată România nu a avut trei premii întâi, toate aceste premii sunt orientate înspre Braşov. (...) Este o mare reuşită pentru noi, atât ca şcoală, cât şi ca centru de performanţă pentru că avem şi echipe formate aici, într-o altă structură, nu neapărat cea şcolară, pentru că este o muncă pe care copiii o fac în afara orelor de curs. E o muncă de cercetare într-un domeniu preuniversitar, unde forma aceasta este mai rar găsită“, a declarat profesorul coordonator Carmen Tănăsescu.

Echipele premiate  urmează să participe la Conferinţa internaţională a NASA, unde le vor fi înmânate premiile, în Saint Louis, Missouri, Statele Unite, în perioada 24-30 mai.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: premii romani concurs NASA elevi

Legislaţie nouă pentru piaţa muncii

Europarlamentarii anunţă că vor să obţină statut de angajat şi drepturi pentru mai multe categorii de lucrători

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close