Antena 3 CNN Actualitate Social Tribunalul a decis! Medicul Gheorghe Burnei se poate întoarce în spitale de stat

Tribunalul a decis! Medicul Gheorghe Burnei se poate întoarce în spitale de stat

Tribunalul a decis! Medicul Gheorghe Burnei se poate întoarce în spitale de stat
Sursa foto: Foto: Agerpres
29 Sep 2017   •   16:15

Tribunalul Municipiului Bucureşti a decis vineri să ridice interdicţia impusă lui Gheorghe Burnei de a profesa într-un spital din sistemul public de sănătate, această măsura putând fi contestată de procurori la Curtea de Apel.

„Respinge cererea Burnei Gheorghe de revocare a controlului judiciar. Admite cererea de modificare a controlului judiciar şi înlătură interdicţia de a nu exercita profesia sau de a nu desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit faptele, respectiv în cadrul spitalului Marie Curie sau în altă unitate din sistemul public de sănătate”, conform deciziei de vineri a instanţei.

Măsura luată de TMB nu este definitivă.

Aceasta nu este prima dată când tribunalul decide ca medicul Burnei să îşi reia activitatea într-un spital de stat. Sentinţa nu a fost însă menţinută şi de Curtea de Apel, motiv pentru care doctorul nu poate intra în sala de operaţie a unui spital din sistemul public de sănătate.

Procurorii îl acuză pe Burnei că ar fi mascat mita cerută de la părinţi în contracte de donaţii, iar pe unii copii i-ar fi operat pentru afecţiuni inexistente în realitate, el şi familia sa primind chiar şi deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate.

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close