Antena 3 CNN Actualitate Social Trucul care îţi reduce factura la energie. Fă asta înainte de a porni cuptorul!

Trucul care îţi reduce factura la energie. Fă asta înainte de a porni cuptorul!

Cuptorul este nelipsit din gospodăriile românilor şi, din păcate, contribuţia lui la factura de energie este destul de mare. Există însă mici trucuri în utilizarea lui, astfel încât consumul să fie mai redus şi factura mai mică.

Trucul care îţi reduce factura la energie. Fă asta înainte de a porni cuptorul!
de Alexandra Dima    |    18 Aug 2022   •   08:00

Putem folosi mici trucuri atunci când gătim în cuptor.  Acest aparat electrocasnic are o funcție, pe care mulţi nu o folosesc, ce permite economii considerabile. 

Dacă aparatul dumneavoastră are și opțiunea „ventilaţie”, atunci vă permite să utilizați căldura de convecție pentru a încălzi alimentele, iar acest lucru scurtează timpul de gătit.

Astfel, consumul de energie va fi semnificativ mai mic, deoarece cuptorul rămâne mai puțin timp aprins și consumă mai puțină energie electrică.

Printre celelalte metode de economisire, se regăsește și cea legată de evitarea utilizării funcției de preîncălzire, proces care, de fapt, consumă multă energie electrică.

Cuptorul poate fi pornit maximum cu zece minute înainte de a introduce alimentele. 

De asemenea, trebuie să evitam deschiderea cuptorului când este aprins, deoarece prin deschiderea ușii, vom dispersa căldura și cuptorul va avea nevoie de energie suplimentară pentru a reveni la temperatura prestabilită.

O altă metodă de economisire poate fi utilizarea cronometrului. În acest caz, vom evita arderea mâncării și irosirea inutilă a energiei.

De asemenea, este util să opriți cuptorul înainte de a suna temporizatorul. De ce? Pentru că în acest fel, cuptorul va folosi căldura pe care a acumulat-o anterior pentru a găti mâncarea.

×
Subiecte în articol: cuptor factura
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close