Antena 3 CNN Actualitate Social Tudor Chirilă, avertisment la războiul Orban-Cîţu: "Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri"

Tudor Chirilă, avertisment la războiul Orban-Cîţu: "Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri"

Tudor Chirilă a criticat dur războiul dintre premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban, pe care l-a apreciat ca fiind penibil jucat de păpuşi vremelnice ale unui partid corupt care, din păcate, o să ne coste tot pe noi, românii.

Tudor Chirilă, avertisment la războiul Orban-Cîţu: "Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri"
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2021   •   17:53

În acest context, Tutor Chirilă dă de înțeles că oricând se pot organiza proteste că "pandemia va trece şi Piaţa Victoriei este tot acolo iar românii sunt obișnuiți cu frigul".

"Războiul penibil din PNL, nu patetic, cum tâmpit zicea Alina Gorghiu certată cu sensurile în limba română, între Florin Cîţu și Ludovic Orban ne costă tot pe noi, românii. Este uluitor cu ce defilează și cum delirează cei doi contracandidați. Orban a redus/transformat liberalismul, care oricum era de fațadă, la/în conservatorism și fundamentalism ideologic, în timp ce Cîțu joacă fără talent cartea leadershipului reformator cu figuri reșapate alături, de tip Raluca Turcan sau Monica Anisie.

Umbra personalității lui Dragnea pare să-l fi inspirat pe Orban într-un discurs profund "românesc" în care nu este foarte clar pe cine vrea să convingă. Seamănă mai degrabă cu un soi de dat la gioale tematic, că și printre susținătorii lui Cîțu din partid se află tot felul de tulburați ideologici (vezi Sighiartău și aripa penticostală ardeleană - n-am nimic cu cultul în sine) care visează o Românie după chipul unui Dumnezeu numai de ei știut.

Ai zice că Orban vrea să acapareze temele lor sau să și le însușească pentru niscaiva simpatie. Adevărul este că se bat pentru șefia partidului doi mincinoși care promiteau că rezolvă problemele sectorului cultural în campania electorală și se prefăceau empatici în timpul alegerilor (Orban) sau ulterior (Câțu) când industria culturală (și nu numai) cerea compensații pentru interidcția de a munci, așa cum au acordat toate țările europene, și nu ajutor social, cum au interpretat lătrăii de serviciu (ca o completare nici USR PLUS nu a făcut nimic în sensul ăsta). Mincinoși sunt și ăia de la PSD, au ridicat minciuna la rang de artă subtilă a propagandei, dar câtă lipsă de imaginație să operezi cu aceleași criterii sau strategii.

Sunt decât niște vremelnice păpuși ale unui partid corupt

Nu-mi pierd timpul să fac deosebiri între ăștia doi pentru că afinitățile lor mă fac să înțeleg foate bine că nu sunt decât niște vremelnice păpuși ale unui partid corupt în care puținii oameni care fac treabă nu par preocupați de viitorul partidului sau de imaginea/reconstrucția lui, ci mai degrabă cred în schimbarea de la firul ierbii (nu-i poți condamna, dar nici nu e vreo soluție macro).

Păcat că vă bateți joc de viețile noastre, trecătoare și ele

Aberațiile ideologice ale lui Orban mă duc cu gândul la un vers din piesa noastră Dumnezeu nu apare la știri: "religia e marketing de război" sau "Dumnezeu n-a votat în senat". De dată recentă aud că Câțu ar vrea să exploateze la Roșia Montana (cu cine?), dar să și păstreze situl Unesco. Interesantă viziune. Una peste alta, tristețea e sugrumătoare, spoielile astea de lideri independenți, sanchi, de interesele forțelor corupte din România, defilează prin fața ochilor noștri. Nu-i nimic. Pandemia va trece, Piața Victoriei e tot acolo și ne-am obișnuit și cu frigul. Sunteți efemeri. Păcat că vă bateți joc de viețile noastre, trecătoare și ele", spune Tudor Chirilă.

×
Parteneri
Meteorologii Accuweather au anunțat când vine iarna!
x close