x close

Un medic cercetat penal, singurul candidat la conducerea unui mare spital

01 Sep 2017   •   17:43
Un medic cercetat penal, singurul candidat la conducerea unui mare spital Foto: Pixabay.com

Un medic cercetat penal pentru luare de mită este singurul candidat pentru postul de manager al celui mai mare spital de boli infecţioase din zona Moldovei. 

Din lipsa unei sentințe în acest caz, legea îi permite să conducă unitatea spitalicească. Conducerea Consiliul Judeţean, în subordinea căruia este spitalul susțin că nu se pot implica.

Carmen Dorobăţ este acuzată că lua bani de la studenţi străini de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ca să promoveze examenele la materia predată de soţul ei, profesor universitar. Dosarul a fost deschis în 2015, când doctoriţa şi soţul ei au şi fost arestaţi preventiv. După ce a fost eliberată, Carmen Dorobăţ a revenit ca interimar pe postul de manager la Spitalul de Boli Infecţioase, pe care l-a condus în ultimii 10 ani, iar acum este singura înscrisă la concursul de manager.

„Legea îmi permite sa mă înscriu şi mai mult decât dincolo de spaţiul acesta legislativ aş spune că lucrurile trebuie văzute şi din punct de vedere al capacităţii omului respectiv”, spune Carmen Dorobăţ, pentru un post de televiziune.

Reprezentanții Consiliul Județean transmit că această candidatură nu încalcă legea și spun că regulile au fost făcute de Ministerul Sănătății.

Citeşte mai multe despre:

medic candidat conducere spital mita
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati