Vești tot mai proaste! După gaze, se scumpește și curentul electric

27 Sep 2017   •   09:02
Vești tot mai proaste! După gaze, se scumpește și curentul electric Foto: Pixabay.com

Gazele şi energia electrică se vor scumpi cu 6%, respectiv 5% de la 1 octombrie. Decizia este rezultatul recunoaşterii costurilor raportate de furnizori de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, care s-a reunite, ieri, într-o şedinţă pe această temă, scrie rfi.

Informația  că gazele se scumpesc cu șase procente  a venit  de la vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, prezent la lucrările Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. Comisia a reluat ieri dezbaterile pe controversata OUG 64 de liberalizare a preţurilor la producătorii de gaze.

În ceea ce priveşte preţul energiei electrice, potrivit unor surse oficiale citate de e-nergia.ro, în cazul consumatorilor casnici alimentaţi în sistem reglementat ar urma să crească, de la 1 octombrie, cu circa 3,4 bani per kWh, în medie, la nivel national. Pentru consumatorii din Bucureşti-Ilfov care nu au trecut pe piaţa concurenţială, acest lucru echivalează cu o majorare de circa 5,2%, în prezent preţul reglementat fiind de circa 58 de bani/kWh.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close