Antena 3 CNN Actualitate Social Vești tot mai proaste! După gaze, se scumpește și curentul electric

Vești tot mai proaste! După gaze, se scumpește și curentul electric

Vești tot mai proaste! După gaze, se scumpește și curentul electric
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
27 Sep 2017   •   09:02

Gazele şi energia electrică se vor scumpi cu 6%, respectiv 5% de la 1 octombrie. Decizia este rezultatul recunoaşterii costurilor raportate de furnizori de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, care s-a reunite, ieri, într-o şedinţă pe această temă, scrie rfi.

Informația  că gazele se scumpesc cu șase procente  a venit  de la vicepreşedintele ANRE, Emil Calotă, prezent la lucrările Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor. Comisia a reluat ieri dezbaterile pe controversata OUG 64 de liberalizare a preţurilor la producătorii de gaze.

În ceea ce priveşte preţul energiei electrice, potrivit unor surse oficiale citate de e-nergia.ro, în cazul consumatorilor casnici alimentaţi în sistem reglementat ar urma să crească, de la 1 octombrie, cu circa 3,4 bani per kWh, în medie, la nivel national. Pentru consumatorii din Bucureşti-Ilfov care nu au trecut pe piaţa concurenţială, acest lucru echivalează cu o majorare de circa 5,2%, în prezent preţul reglementat fiind de circa 58 de bani/kWh.

 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close