Antena 3 CNN Actualitate Social Vom avea din nou Alimentară și Aprozar. Ministrul Agriculturii vrea ca statul să concureze cu hipermarketurile

Vom avea din nou Alimentară și Aprozar. Ministrul Agriculturii vrea ca statul să concureze cu hipermarketurile

Vom avea din nou Alimentară și Aprozar. Ministrul Agriculturii vrea ca statul să concureze cu hipermarketurile
20 Feb 2019   •   14:49

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus din nou în atenţie problema magazinelor de stat, în care s-ar vinde produse exclusiv româneşti. Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea, înfiinţată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piaţă intermediarii de produse agricole, care falsifică preţurile, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. 

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual.

Ministerul spune că rolul entităţii este de a valorifica produsele agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituţiei, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal.   Guvernul îşi propune realizarea unor investiţii de 100 de milioane de euro prin intermediul Unirea, scrie adevărul.  

Petre Daea spune că Unirea va prelua produse de la fermieri şi că în lupta cu intermediarii sunt necesare instrumente valide, aşa cum este respectiva Casă de Comerţ. Ministrul a apreciat că înfiinţarea casei de comerţ nu va atrage reacţii din partea Comisiei Europene.  

×
Subiecte în articol: petre daea ministrul Agriculturii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close