Antena 3 CNN Actualitate Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali vor participa fizic la ore și în localitățile intrate în scenariu roșu

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali vor participa fizic la ore și în localitățile intrate în scenariu roșu

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a declarat vineri, la Subiectiv, că se asteaptă din partea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) să aprobe modificările care fac posibilă participarea fizică a elevilor din anii terminali la cursuri.

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali vor participa fizic la ore și în localitățile intrate în scenariu roșu
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2021   •   20:37

La scurt timp după precizarea ministrului, a fost adoptată și decizia CNSU, care spune că este permisă continuarea studiilor cu prezență fizică la școală pentru elevii din anii terminali, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.

Această derogare este valabilă doar în zonele unde incidența cumulată la 14 zile nu depășește 6 la mia de locuitori, precizează CNSU.

Câmpeanu spune că a solicitat CNSU "înțelegere" în ceea ce privește modificarea condițiilor din scenariul roșu, astfel încât să fie posibiliă participarea fizică la cursuri a elevilor din anii terminali.

Asttfel, în București, elevii din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII-a vor putea continua să meargă la școală chiar și odată cu intrarea Capitalei în scenariul roșu.

"Hotărârea CNSU abilitează cele două ministere, al Educației și al Sănătății, să emită Ordinul comun în sensul participării fizice la cursuri a elevilor din clasele terminale inclusiv în scenariul roșu.

Ne-am pus de acord cu Ministerul Sănătății și, de îndată ce avem hotărârea CNSU, vom redacta și semna Ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu condițiile Ministerului Sănătății, de asigurare a distanțării fizice", a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației nu crede în rata de infectare anunțată oficial

Ministrul a fost întrebat dacă este reală rata de infectare raportată pentru București.

"În nume personal, fară a angaja Ministerul, știm că populația din București este, ofical, ceva mai mare de 2 milioane de locuitori.

Raportarea se face la populația înregistrată oficial ca având reședința în București. Însă percepția noastră, a celor care trăim în București, este că populația este mult mai mare iar dacă am împărți numărul de cazui la această populație, am obține un alt nivel", a spus ministrul.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în perioada 1 - 5 martie, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar s-au înregistrat 263 de infectări cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

Numărul de infectări în rândul personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic a fost de 380.

În aceeaşi perioadă, şi-au suspendat activitatea 293 clase sau grupe.

La nivel național, școlile și-au reluat cursurile cu participarea fizică a elevilor din data de 8 februarie, în funcție de rata de infectare de la nivelul fiecărei localități.

Capitala, din nou în scenariul roșu. Rata de infectare depășește 3 la mie

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat la 3,05. 

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc. 

În schimb, rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0 - IV. 

Deciziile de reintroducere a restricțiilor sunt luate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu scenariul roșu
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close