Antena 3 CNN Actualitate Dezvăluiri la Subiectiv: conducerea AUR, pe punctul de a-şi face 'harakiri' din cauza Dianei Şoşoacă

Dezvăluiri la Subiectiv: conducerea AUR, pe punctul de a-şi face 'harakiri' din cauza Dianei Şoşoacă

Ultima prestaţie publică a senatorului AUR, Diana Şoşoacă, a fost comentată, sâmbătă, de invitaţii realizatorului Răzvan Dumitrescu în cadrul emisiunii Subiectiv.

Dezvăluiri la Subiectiv: conducerea AUR, pe punctul de a-şi face 'harakiri' din cauza Dianei Şoşoacă
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2021   •   23:25

Şoşoacă a transmis live pe Facebook momente din petrecerea aniversară a soţului său, desfăşurată într-un restaurant din Iaşi, unde senatoarea a cerut lăutarilor dedicaţii pentru Raed Arafat şi Klaus Iohannis.

Acum, ea şi participanţii la eveniment sunt cercetaţi de poliţie, care urmează să stabilească culpele individuale pentru nerespectarea măsurilor de siguranţă sanitară.

Este doar ultimul dintr-o serie de momente controversate în care Diana Şoşocă a captat atenţia publică.

Jurnalist EVZ: Şoşoacă mi-a spus că trebuie să fiu eliminat

"Ăsta nu e comportament de senator. Cei din conducerea AUR sunt pe punctul de a-şi face harakiri (metodă japoneză rituală de sinucidere, n.r.). Nu ştiu ce să mai facă. Nu înţeleg cum s-au trezit cu ea (cu Diana Şoşoacă) printre ei.

O plângea pe Laura Codruţa Kovesi când a fost demisă. Avea declaraţii publice în care spunea de preoţi ce nenorociţi sunt şi despre BOR că are o prezenţă malefică în viaţa noastră, a românilor. Îşi face rău chiar dumisale. Mie mi-a spus că sunt un jurnalist care trebuie eliminat", a declarat în cadrul emisiunii jurnalistul Mirel Curea, prim redactor şef-adjunct al publicaţiei Evenimentul Zilei.

Curea a menţionat că ştie despre tensiunile de la vârful Alianţei pentru Unirea Românilor direct de la membrii acesteia.

Cât o va costa pe Diana Șoșoacă dedicația live pe Facebook pentru Raed Arafat

Live-ul Dianei Șoșoacă pe Facebook a început vineri seară, la ora 21.00. Cel puțin 15 persoane invitate au fost observate în imaginile transmise de senatoare. Măștile de protecție și distanțarea socială au fost date uitării.

Live-ul parlamentarului AUR a fost urmărit de 56.000 de persoane.

"Și... pentru că tot suntem live pe Facebook, vreau să-i facem o dedicație domnului Raed Arafat", a strigat Diana Șoșoacă la microfonul din restaurant. Drept urmare, lăutarii au început să cânte "Noi suntem români". Şi invitaţii prezenţi au marşat la iniţiativă şi au cântat, la rândul lor, într-un glas: "Noi suntem români, noi suntem români / Noi suntem pe veci aici stăpâni".

A urmat apoi o dedicație și pentru președintele Klaus Iohannis. Cei filmați riscă să fie amendați de Poliție pentru nerespectarea regulilor impuse de pandemie. Amenzile sunt între 500 și 1.000 de lei pentru invitații care participă la o astfel de petrecere și de până la 10.000 de lei pentru organizatori.

Între timp, şi alte publicaţii au relatat despre tensiunile la vârful AUR.

Ruptură în AUR? George Simion și Diana Șoșoacă, văzuți des pe căi separate

Primele indicii că George Simion și Diana Șoșoacă aleg să facă lucrurile separat s-au văzut după incendiul de la Spitalul ”Matei Balș”. Cei doi au ales să apară public separat, atât în intervențiile televizate, cât și la proteste.

În ziua incendiului, Diana Șoșoacă a mers singură la ”Matei Balș”, unde a insistat să intre în spital, invocând statutul de parlamentar, deși instituția se afla în plină anchetă a procurorilor criminaliști. Senatoarea a făcut apoi apel la români să ”iasă în stradă” și să vină în fața spitalului, cerându-le, de asemenea, și parlamentarilor să vină la ”Matei Balș”, să ceară explicații pentru producerea tragediei.

În următoarea zi, a organizat un prostest şi George Simion, dar în fața Ministerului Sănătății. A fost un eveniment la care Diana Șoșoacă nu și-a făcut apariția. Situția s-a repeatat și a treia zi, duminică. Simion, care este co-preşedinte AUR, a fost prezent în fața Ministerului Sănătății, împreună cu alți șapte parlamentari ai formațiunii, pentru a cere demisia ministrului Vlad Voiculescu. Nici de această dată Diana Șoșoacă nu s-a afla printre ei.

Şoşoacă venit, totuşi, în fața Ministerului Sănătății însă mai târziu, spre seară, împreună cu câteva zeci de oameni, și a încercat să intre în clădirea ministerului pentru a discuta cu ministrul. La acel moment, George Simion nu mai era în zonă.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit într-o emisiune TV despre tensiunile dintre cei doi și lupta pentru putere din AUR. Iritat, George Simion a negat, în aceeași emisiune, că ar exista probleme între el și senatoarea Șoșoacă. Simion a precizat, însă, că ”dacă există trădători”, ar fi de preferat ca ei să se arate acum ”decât atunci când AUR va ajunge la guvernare”.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Prognoza meteo pentru iarna 2023-2024 în România
x close