Antena 3 CNN Actualitate Începe sezonul victimelor din beciuri. Doi soţi, în comă, intoxicați de la vin

Începe sezonul victimelor din beciuri. Doi soţi, în comă, intoxicați de la vin

Doi soţi din Dorohoi s-au intoxicat cu dioxid de carbon rezultat în urma fermentării mustului, depozitat în beciul casei. Ei au fost găsiţi inconştienţi de către rude care au sunat imediat la 112

Începe sezonul victimelor din beciuri. Doi soţi, în comă, intoxicați de la vin
de Claudia Popovici    |    08 Oct 2020   •   17:10

Cei doi soţi din Dorohoi, judeţul Botoşani, au fost la un pas să îşi piardă viaţa după ce s-au intoxicat cu dioxidul de carbon rezultat de la fermentarea mustului pe care îl aveau depozitat în beci. Ei au fost găsiţi inconştienţi de rudele venite în vizită, care au chemat imediat echipajele de salvare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgentă (IGSU), în beci a intrat prima oară femeia în vârstă de 60 de ani, care ar fi leşinat imediat. Soţul, în vârstă de 64 de ani, văzând că nu se mai întoarce a plecat să o caute. A coborât şi el şi a leşinat lângă soţie.

„Cele două persoane au fost scoase imediat din beci, fiind preluate de către echipajele de prim ajutor care, după ce le-au administrat oxigen, le-au transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a stabilit că, cel mai probabil, cei doi s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Nu toți oamenii știu despre pericolul din timpul fermentării mustului. Doar câteva minute de inhalare a dioxidului de carbon pot fi fatale”, spun reprezentanții IGSU.

Pentru a evita astfel de incidente, pompierii ISU Botoşani recomandă cetăţenilor să realizeze procesul de fermetare în spaţii deschise şi bine aerisite. În cazul în care fermentarea se produce în spaţii închise, să se asigure periodic o ventilaţie corespunzătoare apoi să se intre în încăpere. De asemenea, anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere şi verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen.

Cele mai predispuse la intoxicaţii sunt persoanele cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
De aceea, este recomandat să nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă fără echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră. Sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie, mai recomanda pompierii ISU Botoşani.

×
Subiecte în articol: Dorohoi
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close