Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: „Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”

Klaus Iohannis: „Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”

Klaus Iohannis: „Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”
Sursa foto: Foto: captură foto Antena 3
de S.T.    |    29 Mar 2017   •   14:18

Serviciul Român de Informaţii (SRI) și-a prezentat, miercuri, bilanţul pe anul 2016 în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că activitatea serviciului se bucură de respectul partenerilor, beneficiarilor și al societății.

„Am apreciat contribuțiile serviciului în fundamentarea deciziilor strategice, lupta împotriva criminalității organizate și în prevenirea amenințării de natură teroristă. România și românii au rămas într-o zonă de siguranță”, a spus Iohannis.

„Aștept în continuare cel puțin același nivel de contribuție. Am cerut SRI echilibru și echidistanță necondiționată”, a precizat președintele.

„Am profitat de acest prilej pentru a reitera punerea la dispoziție a instituțiilor statului a unor instrumente adaptate realităților interne și internaționale care să ofere un cadru adecvat desfășurării activităților de intelligence”, a mai declarat președintele Klaus Iohannis.

SRI își prezintă bilanțul pe 2016. Eduard Hellvig: Viitorul cuprinde extrem de multe amenințări

Bilanțul nostru este o radiografie precisă a unui an greu, bogat în provocări, dar pe care România l-a trecut cu bine. Strategia a fost de a ține departe de granițele țării orice amenințare la adresa securității naționale”, a spus directorul SRI, Eduard Hellvig, miercuri, la bilanțul SRI.

Este primul bilanţ, după 10 ani, fără generalul Florian Coldea.

În ultimul an au avut loc schimbari majore, SRI a fost scos de CCR din dosarele DNA, s-a rupt Binomul, au fost denunţate protocoalele SRI cu Parchetul General, iar generalul Coldea a fost înlocuit cu un prim-adjunct care nu are legături cu lumea procurorilor. 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close