Antena 3 Actualitate Stenograme. Preşedintele Traian Băsescu ar fi intervenit la omul de afaceri Puiu Popiviciu

Stenograme. Preşedintele Traian Băsescu ar fi intervenit la omul de afaceri Puiu Popiviciu

de M.Z.    |    18 Ian 2013   •   13:31
Stenograme. Preşedintele Traian Băsescu ar fi intervenit la omul de afaceri Puiu Popiviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images

Preşedintele Traian Băsescu l-ar fi rugat pe Puiu Popoviciu să-l ajute într-o problemă personală, în schimbul unui serviciu, reiese dintr-una din stenogramele care apare în dosarul de corupţie în care este cercetat omul de afaceri.

Procurorii au interceptat o discuţie între Puiu Popoviciu, ofiţerul DNA Ioan Motoc şi fostul şef al DGIPI, Cornel Şerban.

Din spusele celor trei reiese că Băsescu i-ar fi condiţionat un serviciu lui Popoviciu de primire a unor avantaje.În replică, şeful statului spune că nu a avut convorbiri private cu omul de afaceri.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, respinge afirmaţiile domnului Gabriel-Aurel Popoviciu, aşa cum reies din interceptările menţionate, şi le consideră nepermise şi regretabile invenţii şi încercări ale unei persoane de a se folosi de numele domniei sale în vederea obţinerii unor favoruri (aşa cum, de-a lungul timpului, au făcut şi alte persoane", se arată în răspunsul Administraţiei prezidenţiale.

Numele preşedintelui Traian Băsescu apare într-o conversaţie telefonică a lui Puiu Popoviciu, discuţie care a fost interceptată de procurori, potrivit informaţiilor dintr-un dosar aflat pe rolul instanţei.

În 2009, şeful statului a ieşit la un moment dat în public şi i-a luat apărarea omului de afaceri Puiu Popoviciu, imediat după ce acesta a fost arestat.


×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close