Antena 3 CNN Actualitate Stilista Adina Buzatu, acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani

Stilista Adina Buzatu, acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani

Stilista Adina Buzatu, acuzată de constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    05 Aug 2014   •   15:56
Update 15.55 - Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost pusă sub acuzare de procurorii DIICOT, marţi, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.
 
"În calitate de asociat unic şi administrator al societăţii TAB Men Style, inculpata a sprijinit moral grupul infracţional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firmă facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea", se arată în comunicatul instituţiei, potrivit Agerpres.
 
Procurorii susţin că Adina Buzatu a înregistrat în contabilitatea societăţii facturi fictive emise de patru firme de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi), cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului.
 
Prejudiciul cauzat de firma sa bugetului de stat este în sumă de aproximativ 1,6 milioane lei.
 
DIICOT mai arată că, în perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3,7 milioane de lei, care a fost transferată din conturile acesteia în cele ale firmelor fantomă.
 
De asemenea, în aceeaşi perioadă, creatoarea de modă a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei de peste 5,3 milioane lei, care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi de tip fantomă administrate tot de membrii grupării.
 
"Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii", se mai menţionează în comunicat.
________________________________________

Ştirea iniţială 12.57

Stilista Adina Buzatu a fost săltată de procurorii DIICOT marţi dimineaţă şi dusă la audieri. Ea este suspectată de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În luna martie, procurorii au descins la sediul firmei creatoarei de modă, de unde au fost ridicate mai multe documente.

Adina Buzatu trebuia să fie adusă la audieri încă de atunci, însă nu se afla în ţară.

Prejudiciul pe care l-ar fi creat stilista se ridică la 100 de milioane de lei, spun anchetatorii. 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala spalare de bani
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close