Antena 3 CNN Actualitate Sucul natural care îi poate lăsa pe șoferi fără permis. Un polițist a demonstrat cât alcool produce în aerul expirat

Sucul natural care îi poate lăsa pe șoferi fără permis. Un polițist a demonstrat cât alcool produce în aerul expirat

Polițistul Tavi Perțea a demonstrat cât de mult alcool poate produce în aerul expirat un singur pahar de suc natural realizat dintr-o anumită floare.

de Ioana Mircea    |    16 Iun 2023   •   12:05

Tavi Perțea, polițistul viral pe internet, a prezentat într-un material video postat de acesta pe YouTube un experiment cu etilotestul pentru a vedea ce alcoolemie indică aparatul în cazul în care consumăm suc de soc, făcut în casă.

"O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese sau nu pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3-4 zile la fermentat”, a spus polițistul în materialul video.

Acesta a băut un pahar de suc de soc, iar imediat după, aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,25, ceea ce se traduce prin suspendarea permisului. Abia după cinci minute, alcoolul produs de sucul de soc a ieșit din organism, iar aparatul etilotest a arătat valoarea de 0,00.

Citește și: Schimbare obligatorie pentru toţi şoferii români. Ce amenzi riscă cei care nu respectă legea

"Acesta este un experiment, iar rezultatele pot să difere în funcție de mai mulți factori”, a precizat Tavi Perțea, pe Youtube.

×
Subiecte în articol: suspendare permis socată
Parteneri
Ion Iliescu, mesaj surpriză pe blogul personal
x close