Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a demisionat: „Sunt un om de onoare”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a demisionat: „Sunt un om de onoare”

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a demisionat: „Sunt un om de onoare”
22 Noi 2018   •   11:53

Update: Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia din funcţie.

El a anunţat joi, la Palatul Victoria, înainte de şedinţa de Guvern comună cu Republica Moldova, că şi-a depus demisia la Cabinetul premierului.

''Sunt un om de onoare'', a spus el presei.

Comitetul Executiv al PSD a decis luni înlocuirea lui Şova de la Transporturi cu Lia Olguţa Vasilescu, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat marţi să aprobe revocarea acestuia din funcţie şi a respins propunerea social-democraţilor pentru acest portofoliu.

PSD a venit cu o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor, şi anume deputatul PSD Mircea Drăghici.

Update: Lucian Şova și-a dat demisia de la Ministerul Transporturilor. Asta nu înseamnă însă că locul este liber. Șeful Executivului nu a luat încă act ce această demisie, iar până atunci Lucian Șova va ocupa în continuare fotoliul de ministru.

În aceste momente, la Palatul Victoria a sosit premierul moldovean, Pavel Filip, iar Lucian Șova va fi în această delegație la întâlnirea dintre cele două guverne.

Lucian Şova se pare că va mai rămâne în funcţie cel puţin până mâine, când va avea loc şedinţa executivului pe tema rectificării. Niciun gest deocamdată din partea lui Paul Stănescu, cel de-al doilea ministru căruia premierul Dăncilă i-a cerut să plece.

Știre inițială: Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, intenționează să demisioneze în minutele următoare, spun surse Antena 3. Acesta se îndreaptă spre Guvern pentru a-și înainta demisia premierului Viorica Dăncilă.

Totodată, au fost date niște comunicate de la Ministerul Transporturilor, în urma unor controale făcute de Corpul de control. S-a sesizat un posibil prejudiciu de peste 19 milioane de lei la CFR Marfă, în urma unei licitaţii pentru transport de cărbune, informează joi ministerul de resort.

CFR Marfă a participat la licitaţia organizată de Complexul Energetic Oltenia, având ca obiect transportul de cărbune. Comisia de licitaţie a prezentat o singură ofertă, potrivit documentelor puse la dispoziţia organelor de control, deşi putea să reoferteze, de mai multe ori, în interesul companiei.

Prin nereofertare, Corpul de control al ministrului Lucian Şova consideră că, în acest caz, s-au creat premisele necesare adjudecării în favoarea contracandidatului companiei de stat.

Totodată, Corpul de control a efectuat verificări la Metrorex, care au vizat respectarea prevederilor legale şi contractuale în derularea contractului de proiectare şi execuţie a Magistralei 5 de metrou Drumul Taberei - Pantelimon, tronson 1 - Drumul Taberei - Universitate, secţiunea Râul Doamnei - Haşdeu (Opera) - structura de rezistenţă.

Reamintim că, luni, Comitetul Executiv al PSD a decis înlocuirea lui Şova de la Transporturi cu Lia Olguţa Vasilescu, însă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat marţi să aprobe revocarea acestuia din funcţie şi a respins propunerea social-democraţilor pentru acest portofoliu.

PSD venit cu o nouă propunere pentru Ministerul Transporturilor, respectiv deputatul PSD, Mircea Drăghici.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că s-a decis în Comitetul Executiv Naţional al PSD ca miniştrii Paul Stănescu şi Lucian Şova să demisioneze în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis refuză să-i revoce.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele va semna decretele privind numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi a lui Mircea Drăghici pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

×
Parteneri
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut în gol şi a luat foc, la Mestre
x close