Antena 3 CNN Actualitate "Moartea ei să nu se repete!" | Sute de mame au blocat traficul în Botoşani după moartea Alexandrei, tânăra mămică ignorată de medici la spital

"Moartea ei să nu se repete!" | Sute de mame au blocat traficul în Botoşani după moartea Alexandrei, tânăra mămică ignorată de medici la spital

Sute de autoturisme conduse, în mare parte de mame, au mărșăluit prin Botoșani în a cincea seară de proteste după moartea Alexandrei Ivanov. A fost cel mai mare protest de până acum, iar timp de o oră, o mare parte din municipiu a fost parțial blocată de coloana imensă de mașini care s-a întins pe mai mulți kilometri. Protestatarii sunt revoltați de moartea tragică, pe un pat de spital, a tinerei mame. Maifestanţii au spus că oricine drag lor ar fi putut fi în locul ei.

de Paul Ciurari    |    24 Aug 2023   •   08:35

Coloana de mașini a plecat din centrul oraşului, a trecut prin faţa blocului unde trăit Alexandra şi s-A oprit în fața cimitirului pentru o rugăciune. Au mers cu toții, apoi, spre maternitate. Aici alte câteva sute de botoșăneni au așteptat coloana de mașini și au aplaudat în memoria Alexandrei.

Zeci de candele au fost aprinse, iar lacrimile au fost în ochii tututor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Suntem şi noi mămici şi nu mai vrem să treacă nicio mămică prin ceea ce a trecut Alexandra", a declarat una dintre mamele care au participat la protestul din Botoşani.

Îndurerat, Vlad, fratele Alexandrei, s-a alăturat protestului.

"Eu tind să cred că o să se facă paşi să se afle adevărul. Deja, uşor-uşor, încep să iasă la iveală dovezi care eu le bănuiam de la început. Să fie pedepsiţi, demişi, daţi jos din funcţie. Vrem să răspundă penal, să răspundă şi în faţa legii. Să facă puşcărie!", a declarat Vlad Miron, fratele Alexandrei Ivanov.

La spital, doctorița de gardă a fost audiată de comisia de anchetă internă, în timp ce asistenta și infirmiera din acea noapte au dat declarații timp de aproape 6 ore la sediul IPJ.

Măsurile de suspendare a cadrelor din acea noapte şi demiterea managerului spitalului, sunt insuficiente pentru oameni.

Alexandra Ivanov, tânăra de 26 de ani , mamă a trei copii, a fost internată la Maternitatea Botoşan unde timp de şapte ore nu a avut parte de vreo îngrijire din partea vreunui medis sau asistentă.

×
Subiecte în articol: Botoșani Alexandra Ivanov
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close