Antena 3 CNN Actualitate Sute de oameni au fost mutați din centrele pentru persoane cu dizabilități. Peste 70 au avut nevoie de internare

Sute de oameni au fost mutați din centrele pentru persoane cu dizabilități. Peste 70 au avut nevoie de internare

Ministerul Sănătății a transmis că 216 oameni au fost mutați din centrele destinate persoanelor cu dizabilități, aflate în mai multe județe din țară, iar 76 au avut nevoie de internare.

Sute de oameni au fost mutați din centrele pentru persoane cu dizabilități. Peste 70 au avut nevoie de internare
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   18:56

Dintr-un număr de 216 persoane relocate din centrele sociale destinate persoanelor cu dizabilități, din județele Constanța, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț, Satu-Mare, Teleorman, Timiș, Tulcea și Vrancea, 76 de persoane au necesitat internare.

De asemenea, restul persoanelor au beneficiat de evaluare și urmărire medicală în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor județene.

După verificările și evaluările medicale de specialitate efectuate în ultima săptămână, Ministerul Sănătății asigură că va continua să ofere sprijin persoanelor mutate din centrele sociale.

"Ministerul Sănătății se implică și se asigură că persoanele rezidente din centrele sociale aflate în relație cu autoritățile locale sau cu alte agenții din subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, beneficizată de asistență medicală de continuitate”, transmite Ministerul Sănătății, potrivit Mediafax.

Citește și: Unde a putut să își bage, o femeie, cinci șerpi vii pentru a trece granița ilegal cu ei. Detaliul care a dat-o de gol

 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close