Antena 3 CNN Actualitate Tânărul din Dumbrava Roşie, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti, a fost reţinut de DIICOT alături de doi traficanţi de droguri

Tânărul din Dumbrava Roşie, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti, a fost reţinut de DIICOT alături de doi traficanţi de droguri

Tânărul în vârstă de 19 ani, din Dumbrava Roşie, judeţul Neamţ, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti după un moment intim, a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de doi traficanţi de droguri.

Tânărul din Dumbrava Roşie, în casa căruia a murit o elevă din Bucureşti, a fost reţinut de DIICOT alături de doi traficanţi de droguri
Sursa foto: Facebook
de Alin Tarnovschi    |    Carmina Pricopie    |    02 Aug 2023   •   18:52

Matteo, aşa cum este el cunoscut, a fost reţinut de procurori pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, după ce Shara, o elevă în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, a murit în casa lui din Dumbrava Roşie, acolo unde a dus-o după ce iniţial au consumat droguri împreună.

În cătuşe au ajuns şi doi prieteni ai tânărului prinşi în flagrant de procurori în timp ce aveau asupra lor acelaşi drog pe care l-a consumat şi Shara, eleva care şi-a găsit sfârşitul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tragedia s-a produs în noaptea de duminică spre luni (30 spre 31 iulie 2023), atunci când eleva a mers în casa tânărului din Dumbrava Roşie. Nu se cunosc detalii despre ce s-a întâmplat în casă, însă cert este că în jurul orei 01.20 tânărul şi-a sunat mama şi a anunţat-o că fata din Bucureşti sângerează puternic şi este inconştientă. Astfel, mama tânărului a sunat la numărul unic de urgenţă 112 şi a cerut ajutorul unui echipaj medical.

Echipajul medical sosit în casa din Dumbrava Roşie a constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală, iar ulterior, în urma necropsiei, expertiză care a stabilit cauza morţii, medicii au descoperit că tânăra prezenta ruptură de vagin. Mai mult, jurnaliştii din Neamţ spun că elevul ar fi declarat, atunci când a fost audiat de poliţişti, că hemoragia ar fi survenit în timpul unui act sexual când, la un moment dat, tânăra şi-ar fi pierdut cunoştinţa, a început să tremure puternic şi apoi a murit.

Citeşte şi: O elevă din Bucureşti a murit imediat după un moment intim, într-o casă din Dumbrava Roşie: "Mi-a arătat înregistrări din noaptea aceea"

Tot la necropsie, medicii legişti au descoperit, în urma testelor toxicologice, că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv o intoxicaţie cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.

Elevă din Bucureşti, moartă după un moment intim şi după ce a consumat droguri într-o casă din Dumbrava Roşie

"La data de 01.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea a 3 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

Măsurile au fost dispuse după ce, la 31.07.2023, urmare a consumului unui drog de mare risc având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani).

Din probatoriului administrat a rezultat faptul că victima a consumat drogul de mare risc împreună cu unul dintre inculpați, la domiciliul acestuia.

În cursul urmăririi penale, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț au prins în flagrant alți doi inculpați, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri , stabilindu-se că au comercializat și drogul de tip cristal, consumat de minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia.

Pe acelaşi subiect: "Drumul ei plin de vise frumoase, dorinți și aspirații s-a oprit brusc". Lacrimi şi durere pentru Shara, eleva moartă la Dumbrava Roşie

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate cantitatea de peste 300 grame de canabis, cântare și grindere și  mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

În cursul zilei de 02.08.2023, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Neamț cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un comunicat al procurorilor DIICOT.

×
Subiecte în articol: Dumbrava Roşie Neamţ Piatra Neamț DIICOT
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close