Antena 3 CNN Actualitate Călin Popescu Tăriceanu, despre noile declaraţii ale lui Sebastian Ghiţă: „Lucrurile sunt grave”

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile declaraţii ale lui Sebastian Ghiţă: „Lucrurile sunt grave”

Călin Popescu Tăriceanu, despre noile declaraţii ale lui Sebastian Ghiţă: „Lucrurile sunt grave”
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Ian 2017   •   23:25

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că nu se mai poate constitui o comisie parlamentară specială care să analizeze declaraţiile fostului deputat Sebastian Ghiţă deoarece Parchetul a demarat deja ancheta, dar a menţionat că această variantă a fost analizată la un moment dat.

"Nu se mai poate (n.r. constitui o comisie). Ne-am gândit la un moment dat. Lucrurile sunt grave. Aceste declaraţii, nu le pot numi încă dezvăluiri, nu ştim dacă ele sunt solide, adevărate. Nu se poate pentru că procuratura generală a declanşat o anchetă care nu mai permite existenţa unei comisii parlamentare de anchetă pe acelaşi subiect. Să vedem ce va face Parchetul. Eu cred că cea mai bună soluţie este o anchetă serioasă, profundă a Parchetului, cu obiectivitate", a spus Tăriceanu, joi, la TVR1.

În ultimele zile, fostul deputat Sebastian Ghiţă a făcut publice, la România TV, mai multe înregistrări video, într-una dinte ele afirmă că în ultimii zece ani "multor persoane" li s-au făcut nedreptăţi în justiţie, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoştinţă şi fostul şef al statului Traian Băsescu.

De asemenea, Ghiţă susţine, într-o înregistrare difuzată joi de România TV, că generalul Florian Coldea de la SRI l-a şantajat pe Victor Ponta pe vremea când acesta era premier pentru a propune numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef al DNA.

Miercuri, Parchetul General a informat că la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a fost înregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informaţiilor făcute publice prin materialul difuzat pe postul România TV şi în care este redat un dialog între fostul preşedinte Traian Băsescu şi o altă persoană privind cauze judiciare. Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, procurorii s-au sesizat din oficiu în acest caz.

Sebastian Ghiţă, pe numele căruia a fost emis joi un mandat de arestare preventivă, a fost dat în urmărire, el fiind căutat de poliţişti la domiciliul său, dar şi la cel al socrilor, fără a fi găsit.

Instanţa supremă a admis joi o cerere a DNA de înlocuire a măsurii controlului judiciar pe cauţiune cu măsura arestării preventive. Solicitarea a intervenit după ce fostul deputat a încălcat termenii controlului judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de foşti şefi din Poliţie şi Parchete.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close