Antena 3 CNN Actualitate Taxe mai mari pentru băuturi alcoolice, jocuri de noroc sau sucurile care conţin zahăr | Măsurile pregătite de coaliţie

Taxe mai mari pentru băuturi alcoolice, jocuri de noroc sau sucurile care conţin zahăr | Măsurile pregătite de coaliţie

Au promis că nu vor creşte taxele, dar au găsit o serie de "măsuri fiscale" care ne vor arde la buzunar. Astfel, urmează să plătim mai mult pe ţigări, pe băuturi alcoolice, pe sucurile care conţin zahăr sau dacă mergem la restaurant ori ne cazăm la hotel.

Taxe mai mari pentru băuturi alcoolice, jocuri de noroc sau sucurile care conţin zahăr | Măsurile pregătite de coaliţie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2022   •   10:15

Sunt majorări şi de impozite care ne vor influenţa direct viaţa. Nu este totul încă bătut în cuie, miercuri urmează să aibă loc o şedinţă a Coaliţiei, la care vor veni cu propuneri şi cei de la UDMR.

Aceştia vorbesc despre o variantă a taxei de solidaritate prin care să fie luaţi banii de la companiile care au făcut profituri uriaşe de pe urma crizelor, fie cea alimentară, fie cea pandemică, fie cea energetică.

"Partidul Naţional Liberal va susţine menţinerea cotei unice de impozitare, astfel încât să putem să asigurăm stabilitatea şi predictibilitatea. Nu vom susţine suprataxarea. Putem să eliminăm o parte din excepţii. Ne gândim la eliminarea facilităţilor fiscale pentru băuturile carbogazoase pe bază de zahăr şi de asemenea, ne gândim le creşterea impozitului la jocurile de noroc", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Mai exact, ceea ce premierul Nicolae Ciucă vrea să spună este că PNL este de acord cu creşterea TVA de la 5 la 9% pentru serviciile de cazare şi catering şi o majorare a TVA de la 9 la 19% pentru băuturile carbozagoaze care conţin zahăr.

De asemenea, se pregăteşte şi creşterea impozitelor pentru jocurile de noroc de la 1 la 40%, o majorare a accizei pentru tutun, ceea ce va însemna o scumpire a pachetului de ţigări cu 60 de bani, şi o creştere a accizei pentru alcool cu 20%.

Dinspre PSD sunt anunţate şi alte reforme fiscale.

"Nu creşte absolut nimic. Este vorba despre scoaterea unor excepţii. Ce susţinem noi: deducerile pe salarii până în 4.500 de lei, suntem total de acord, iar colegii şi eu personal contiuăm să avem părerea că trebuie venită cu o impozitare progresivă a pensiilor speciale", a precizat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

În plus, în şedintele separate din PSD şi PNL s-a discutat, potrivit unor surse politice, şi despre impozitarea vânzării locuinţelor cu un procent cuprins între 1 şi 3%, precum şi creşterea impozitului pe dividende de la 5 la 8% şi vor fi eliminate scutirile pentru companiile de stat.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close