Antena 3 CNN Actualitate Ţeapă marca ANL: Mucegai, tevi ieşite din pereţi şi materiale de construcţii abandonate în mijlocul apartamentelor

Ţeapă marca ANL: Mucegai, tevi ieşite din pereţi şi materiale de construcţii abandonate în mijlocul apartamentelor

Ţeapă marca ANL: Mucegai, tevi ieşite din pereţi şi materiale de construcţii abandonate în mijlocul apartamentelor
Sursa foto: Foto: Antena 1
09 Feb 2012   •   22:36

Şi-au pus încrederea în stat, dar au rămas şi fără bani, şi fără case. Aproape 40 de familii din Bucureşti au plătit Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe sute de mii de euro pentru apartamente noi. Firma care se ocupa de construirea blocului a încasat banii şi a lăsat lucrarea la stadiu de şantier.

Proprietarul firmei de construcţii, un apropiat al lui Bercea Mondial, nici măcar nu s-a obosit să le dea păcăliţilor explicaţii, iar statul ridică din umeri.

Fără gresie şi faianţă în baie, cu parchetul umflat de la apa care pătrunde prin pereţi, căzi aşezate în mijlocul bucătăriei şi materiale de construcţii abandonate. La intrarea în scară nu există uşă, aşa că zăpada a intrat în panoul electric. Ţevile se văd prin găurile imense din pereţi. Aşa arată apartamentele "la cheie" din blocul ANL din cartierul Brâncuşi.

Gabriel Diaconu, patronul firmei de construcţii şi fost viceprimar al Slatinei, le-a trimis un mail viitorilor locatari în care îi informa că locuinţele sunt finalizate şi că se pot muta. Când au văzut dezastrul din case, oamenii au refuzat. Au încercat să-l convingă să continue lucrările.

Lucrările au început în 2007, moment în care aproape 40 de familii au făcut credite ipotecare şi au depus, pentru fiecare apartament în parte, între 32 şi 72 de mii de euro în conturile Agenţiei.

ANL trebuia să facă plata după ce verifica dacă lucrările au fost finalizate. A dat însă bani în avans unei firme care a dat faliment. Ulterior, lucrarea a fost preluată de Tehnocons Utilaje, patronată de Gabriel Diaconu.

ANL, instituţia care a gestionat banii şi a manageriat proiectul, răspunde simplu:

 "Agenţia a solicitat rezilierea tuturor contractelor încheiate între ANL şi S.C. Tehnocons. Tot demersul juridic pentru rezilierea acestui contract a îngreunat activitatea Agenţiei în găsirea soluţiilor favorabile beneficiarilor în scopul finalizării lucrărilor."

 

×
Subiecte în articol: anl Bercea Mondial Gabriel Diaconu
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close