Antena 3 CNN Actualitate Teste antidrog în şcoli | Primele măsuri anunţate de autorităţi după tragedia de la 2 Mai

Teste antidrog în şcoli | Primele măsuri anunţate de autorităţi după tragedia de la 2 Mai

Autorităţile iau primele măsuri în şcoli după tragedia de la 2 mai. Anul acesta ar putea fi introduse drug teste în unităţile de învăţământ. Astfel, profesorii care au suspiciuni că un elev se află sub influența drogurilor, pot cere medicului de la cabinetul școlii să îl testeze pe elevul bănuit.

Teste antidrog în şcoli | Primele măsuri anunţate de autorităţi după tragedia de la 2 Mai
Sursa foto: Profimedia
de Raluca Măndoiu    |    30 Aug 2023   •   11:31

Elevi chiar cu vârste de 10 ani au ajuns să devină consumatori înrăiţi de droguri, iar consumul de substanţe stupefiante în şcoală sau în apropierea unităţilor de învăţământ a atins cote alarmante.

Tocmai de accea, în pragul începutului de an şcolar, autorităţile caută soluţii urgente. Astăzi, după orele prânzului, la sediul Prefecturii Capitalei, se vor întâlni reprezentanţii mai multor instituţii cheie, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Ministerul Afacerilor Interne, precum şi Agenţia Naţională Antidrog, dar şi Federaţia părinţilor.

Toţi aceşti factori decidenţi vor discuta despre posibilitatea introducerii testării în şcoli a elevilor suspectaţi că au consumat droguri.

Citeşte şi: Şoferiţa drogată care a ucis un copil a fost lăsată în libertate. Controverse majore în cercetarea cazului

Mai exact, propun oficialii ca în cabinetele medicale din incinta şcolilor să existe drug teste, astfel încât dacă un profesor are suspiciunea că un şcolar se află sub influenţa substanţelor stupefiante, acesta să fie dus la cabinetul medical şi să fie testat.

Rămâne însă de văzut cum se va face acest lucru, în condiţiile în care sunt deja voci din rândul părinţilor care se opun unei astfel de decizii.

Pe de altă parte, sunt şi liceeni, cei care au împlinit de exemplu vârsta de 18 ani şi atunci există riscul să refuze, să nu îşi dea acordul pentru a fi testataţi. Tocmai de aceea au loc discuţii. urmează să se stabilească ce se va întâmpla în acest caz.

Citeşte şi: Două minore din Prahova, ținute sclave, în cătușe, pentru videochat și prostituție, de un bărbat, în București. Una din fete se află în plasament la o familie

Anul trecut, un deputat PSD propunea şi el introducerea de drug teste în şcoli şi cerea închisoare de până la cinci ani pentru cei care refuză testarea.

×
Subiecte în articol: aparate DrugTest şcoli elevi
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close