Antena 3 CNN Actualitate Trei zile de NINSORI şi VISCOL puternic. Comandamentul de iarnă s-a reunit la Guvern

Trei zile de NINSORI şi VISCOL puternic. Comandamentul de iarnă s-a reunit la Guvern

Trei zile de NINSORI şi VISCOL puternic. Comandamentul de iarnă s-a reunit la Guvern
23 Ian 2013   •   16:23

Comandamentul de iarnă s-a reunit la Guvern, sub comanda vicepremierului Liviu Dragnea, din cauza înrăutăţirii vremii.

"Mâine noapte iarna revine în forţă, iar temperaturile vor scădea foarte mult. Şi datoria noastră şi datoria voastră este să fim vigilenţi şi cei responsabili să fie pregătiţi să intervină", a declarat Dragnea.

"Este foarte important să luaţi în calcul faptul că pe timpul nopţii temperaturile vor scădea foarte mult, cu multe grade sub zero", a adăugat acesta.


Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a declarat că în perioada imediat următoare vor fi emise mai multe avertizări.

"Prima avertizare va intra în vigoare mâine, 24 ianuarie, ora 18,00, până pe data de 25, ora 20,00. La început, în sudul ţării, vor fi cantităţi de precipitaţii sub formă de ploaie, peste 25 l/mp, în cursul nopţii se transformă în zăpadă, dar mai ales în partea de sud, în zona de deal în special. În partea de sud, judeţele de lângă Dunăre rămân mai mult cu precipitaţii sub formă de ploaie."

"Sudul Moldovei, zona Carpaţilor de Curbură, Munţii Bucegi, vântul va avea intensificări de 70 km/h cu ninsoare, este viscol. În această zonă, după 12 noaptea până dimineaţa, acestea sunt zonele cele mai afectate", a adăugat acesta. 

"Vineri, 25 ianuarie, va ninge viscolit în Moldova, centrul şi estul Munteniei şi Dobrogea, bineînţeles şi zona de munte. Aparea polei, joi noaptea, în partea de est a Munteniei şi în Dobrogea şi la fel şi în cursul zilei de vineri", a menţionat ANM. 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Ion Sandu
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close