Antena 3 CNN Actualitate Un ministru din Guvernul Ponta atrage atenția asupra pericolului legii salarizării unice

Un ministru din Guvernul Ponta atrage atenția asupra pericolului legii salarizării unice

Un ministru din Guvernul Ponta atrage atenția asupra pericolului legii salarizării unice
06 Apr 2017   •   22:07

Ioana Petrescu, fostul ministrul de Finanțe al Guvernului Ponta, a atras atenția asupra pericolului legii salarizării unice.

O nouă lege a salarizării este absolut necesară și mult așteptată de majoritatea bugetarilor. Însă, actualul proiect pare mult prea ambițios și riscă să aibă destinul vechii legi a salarizării 284/2010, care nu a fost niciodată aplicată în integralitate, este de părere Ioana Petrescu.

"Cel mai înțelept ar fi ca Guvernul sa vina întâi cu masuri clare de reducere a evaziunii si creștere a veniturilor. Să implementeze măsuri structurale menite să accelereze creșterea economică. O astfel de măsură ar putea fi îmbunătățirea managementului companiilor de stat prin înființarea un fond de investiții profesionist.

Din păcate, acest lucru nu se poate implementa de pe o zi pe alta și efectele ar fi vizibile doar în timp. Mai exact, cred că Guvernul trebuie să implementeze acele masuri menite să aducă mai mulți bani la buget cât mai repede, să măsoare efectele lor și abia după ce constată că există mai mulți bani în vistierie, să se înhame la măsuri cu impact bugetar uriaș. În acest fel, se va asigura că o noua lege a salarizării nu va avea același destin precum cea de dinainte, care nu a putut fi aplicată integral", a mai zis fostul ministru pe blogul său.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close