Antena 3 CNN Actualitate Uniunea Europeană caută o soluţie la exodul refugiaţilor. Miniştrii de Interne ai UE se reunesc la Bruxelles

Uniunea Europeană caută o soluţie la exodul refugiaţilor. Miniştrii de Interne ai UE se reunesc la Bruxelles

Uniunea Europeană caută o soluţie la exodul refugiaţilor. Miniştrii de Interne ai UE se reunesc la Bruxelles
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
de S.T.    |    22 Sep 2015   •   11:05
CRIZA IMIGRANŢILOR. Miniştrii de Interne din cele 28 de state UE se reunesc marţi la Bruxelles pentru a încerca să aplaneze diferendele cu privire la repartizarea refugiaţilor.

Vicepremierul Gabriel Oprea va participa astăzi la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne pe tema migraţiei. Gabriel Oprea a anunţat că România este pregătită să preia 1.785 de imigranţi, iar dacă ţara noastră va fi obligată să mai găzduiască alţi imigranţi va vota negativ.

Reuniunea miniştrilor de interne va fi urmată, mâine, de un summit extraordinar, tot pe tema crizei refugiaţilor.

Înaintea acestor discuţii, ministrul de externe din Luxemburg s-a întâlnit cu omologii săi din ţările grupului de la Vişegrad, plus Letonia, care resping cotele obligatorii de migranţi. Discuţiile, la care România NU a fost reprezentată, s-au încheiat fără vreun acord.

Între timp, mii de imigranţi continuă să sosească în Serbia, unde mulţi sunt blocaţi de gardul ridicat de Ungaria la frontiera comună. Guvernul sârb ameninţă că va lua măsuri, dacă Uniunea Europeană nu găseşte o soluţie la exodul refugiaţilor.

Parlamentul de la Budapesta a aprobat un proiect de lege care le permite militarilor să-i deţină şi să-i percheziţioneze pe imigranţi. Militarii desfăşuraţi la graniţe vor putea folosi, la nevoie, forţa, dar NU şi arme letale, pentru a opri eventuale valuri de refugiaţi.

În Croaţia, unde au sosit, în câteva zile, 30.000 de refugiaţi, autorităţile au început să trimită autobuze şi trenuri, pentru a-i duce la graniţele Ungariei şi Sloveniei. Migranţii trec frontiera pe jos şi îşi continuă călătoria spre Vest.

Probleme sunt şi în Turcia, unde o coloană formată din câteva sute de refugiaţi care se îndreptau către zona de coasă de unde urmau să plece către Grecia, a fost oprită de poliţişti.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close