Antena 3 CNN Actualitate În plină pandemie, Valea Prahovei rămâne la fel de aglomerată: 90% va fi gradul de ocupare de Revelion

În plină pandemie, Valea Prahovei rămâne la fel de aglomerată: 90% va fi gradul de ocupare de Revelion

Pentru Revelionul din acest an, se anunţă un grad de ocupare de 80-90% în zona montană a județului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%, a anunţat luni, pe pagina de Facebook, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT).

În plină pandemie, Valea Prahovei rămâne la fel de aglomerată: 90% va fi gradul de ocupare de Revelion
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    29 Dec 2020   •   00:05

"Vacanţa de Crăciun care tocmai s-a încheiat a condus la ocuparea a peste jumătate din spaţiile de cazare şi a adus mulți turiști în stațiunile prahovene. Atât pe Valea Prahovei cât şi în Câmpina gradul de ocupare a fost destul de mare în contextul actual al pandemiei." se arată în comunicatul APDT. 

În Sinaia unităţile de cazare au avut un grad de ocupare de 80%  în timp ce în Bușteni, Azuga şi Câmpina gradul de ocupare a fost în jur de 60%. În Ajun de Crăciun s-au înregistrat și anulări, dar și un număr semnificatv de rezervări Last Minute.

Crăciunul a reprezentat un prilej bun pentru turişti să se distreze în aer liber. Pârtiile  au fost luate cu asalt de toate categoriile de vârstă și de doritorii de sporturi de iarnă. Stratul de zăpadă este și acum de 80-100 cm la Sinaia.

Turiştii au plătit cu 30-40% mai puțin decât anul trecut pentru sejurul de Crăciun petrecut pe Valea Prahovei

De exemplu au plătit în Sinaia, în medie între 2.600 lei şi 2900 lei/ cameră pentru 3 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele cu mic dejun, cadoul lui Moş Crăciun, cină/ dejun tradițional și  muzică live și alte surprize, în timp ce pentru o cazare într-o unitate de 3 stele au plătit între 1850 și 2500 lei / cameră pentru 4 nopți de cazare cu mic dejun, cina/ dejun tradițional cu muzica live pe 25 și 26 decembrie și obiceiuri tradiționale.

Pentru Revelion se anunţă grad de ocupare de 80-90% în zona montană a județului Prahova, iar în Câmpina un grad de ocupare de 60%. Lucrurile pot evolua conform comportamentul pe care l-au avut turiști pentru sărbătorile de Crăciun.

“Turiştii rămân fideli judeţului Prahova pentru sărbătorile de iarnă, aspect reflectat în gradele destul de mari de ocupare, cât şi în rezervările care se fac pentru această perioadă în contextul actual. Numărul mare de pârtii cât şi măsurile de protecție luate de operatorii din turism transformă Prahova în destinaţia ideală pentru o vacanţă de Crăciun şi Revelion. 

Hotelierii oferă pachete bogate  pentru sărbători, promițând o experienţă care include mese festive, muzică live ambientală cu respectarea măsurilor de siguranță făcând orice vacanţă petrecută în Prahova să se transforme într-o amintire plăcută ceea ce determină turiştii să revină, de multe ori la acelaşi hotel pentru aceste sărbători”, a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.

Turiștii plătesc chiar și 1000 de euro pentru 4 nopți de cazare pe Valea Prahovei, de Revelion

Tarifele pe care turiştii le vor achita pentru Revelionul petrecut în Prahova sunt de 4600 lei/ cameră pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele (cu mic dejun, cină festivă cu muzică live ambientala, brunch, etc). La un hotel de 3 stele sejurul va costa în jur de 2800 lei/cameră pentru 4 nopţi de cazare, cu mic dejun inclus, 2 cine și muzica live ambientală.

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close