Gheorghiță: Se amână cu 10 zile vaccinarea persoanelor care deservesc activități esențiale

de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   15:18
Gheorghiță: Se amână cu 10 zile vaccinarea persoanelor care deservesc activități esențiale Agerpres

Persoanele care lucrează în activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu data de 28 ianuarie. Anunţul a fost făcut marți de dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România.

Decizia amânării imunizării împotriva COVID a fost luată din cauza unui deficit de doze de vaccin, care ajunge la peste 115.000, a precizat medicul militar.

Vaccinare anti-COVID amânată cu 10 zile pentru anumite categorii de persoane

"Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu", a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiță.

Cauza, lipsa dozele de ser pentru imunizare. "Avem un deficit de doze de 117.000.

Acest deficit este generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie am recepționat cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând de fapt 93.340 doze", a explicat medicul Gheorghiță.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a asigurări că se va menține același ritm pentru restul persoanelor programate și a precizat există dozele de rapel pentru persoanele vaccinate până acum.

Gheorghiţă: Perioada dificilă pentru România este până pe 15 februarie

Gheorghiţă a adăugat că perioada dificilă pentru România este până pe 15 februarie.

"Este un moment pe care dorim să îl depășim împreună, prin solidaritate, e un moment în care trebuie să avem răbdare", a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță susține că astfel de probleme au înregistrat multe țări europene, care au decis fie decalarea vaccinărilor, fie reducerea numărului de persoane programate sau prin reducerea dozelor administrate zilnic.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close