Antena 3 CNN Actualitate Valeriu Turcan: Traian Băsescu nu a avut nicio conversaţie cu Puiu Popoviciu de când este preşedinte

Valeriu Turcan: Traian Băsescu nu a avut nicio conversaţie cu Puiu Popoviciu de când este preşedinte

Valeriu Turcan: Traian Băsescu nu a avut nicio conversaţie cu Puiu Popoviciu de când este preşedinte
27 Mar 2009   •   20:15

Apar noi informaţii legate de scandalul de la DGIPI şi DGA. În motivarea Curţii de Apel este prezentată o conversaţie care ar fi avut loc între Petre Pitcovici şi Ion Motoc, ofiţer judiciar la DNA. În discuţie apare şi numele preşedintelui Traian Băsescu, al omului de afaceri Puiu Popoviciu dar şi cel al şefului secţiei a doua a DNA, Doru Ţuluş.

Acesta a formulat o cerere de abţinere în instrumentarea cauzei, acceptată de conducerea DNA, se mai precizează în motivarea instanţei. Doru Ţuluş a fost delegat în funcţie la 1 ianuarie 2009, pentru 90 de zile. Termenul a expirat, iar săptămână aceasta procurorul general al Românie, Laura Codruţa Koveşi i-a dat o nouă delegare de 90 de zile.

În cadrul conversaţiei avute cu Ion Motoc, Petre Pitcovici susţine că omul de afaceri Puiu Popoviciu ar fi avut o discuţie cu Traian Băsescu în care apare şi numele şefului secţiei a doua a DNA, Doru Ţuluş. De asemenea, tot Pitcovici susţine că Puiu Popoviciu ar fi asociat într-o firmă cu fratele preşedintelui, în tentativa de a-l convinge pe Ion Motoc că omul de afaceri anchetat are legături cu şeful statului.
Totuşi, documentul Curţii de Apel precizează că veridicitatea afirmaţiilor este greu de asumat.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Valeriu Turcan, a infirmat orice legătură a şefului statului ,de când se află în această funcţie, cu omul de afaceri Puiu Popoviciu.

?Preşedintele respinge orice încercare de a-i fi asociat numele cu această chestiune şi, deocamdată,
totul pare a fi o încercare de trafic de influenţă, în care două persoane invocă numele şefului statului pentru a părea mai convingătoare în ceea ce încercau să facă. Preşedintele Traian Băsescu nu s-a întâlnit niciodată, de când este preşedinte, cu domnul Popoviciu. Nu a existat nicio discuţie telefonică sau faţă în faţă. De asemenea, preşedintele nu a vorbit niciodată în mandatul său cu procurorul Ţuluş nici la sediul DNA nici la telefon, nici în altă parte şi nici în alt mod", a declarat Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Traian Băsescu a făcut azi şi prima declaraţie de la izbucnirea acestui scandal. El s-a declarat dezamăgit că un angajat al Ministerului de Interne i-a folosit numele în acest mod.

Popoviciu a fost reţinut la începutul săptămânii de DNA, dar a fost eliberat după 24 de ore. Procurorii au făcut recurs, ei cerând reţinerea omului de afaceri pentru o perioadă de 29 de zile.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Puiu Popoviciu
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close