Antena 3 CNN Actualitate Vârsta apariţiei bolii Alzheimer a scăzut la 45 de ani

Vârsta apariţiei bolii Alzheimer a scăzut la 45 de ani

Vârsta apariţiei bolii Alzheimer a scăzut la 45 de ani
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Oct 2010   •   10:10

Îmbătrânim de tineri. Iar primele semne sunt problemele de memorie. De aici până la simptomele de Alzheimer, nu mai este decât un pas. Specialiştii sunt în alertă, pentru că vârsta la care apar aceste manifestări a scăzut la 45 de ani. Asta din cauza stresului, spun medicii. În 15 ani, se estimează că aproape jumătate din populaţia României va fi îmbătrânită.

Până acum, doar pacienţii trecuţi de 70 de ani sufereau de această boală. Stresul, alimentaţia, depresiile au scăzut vârsta bolnavilor cu 30 de ani. Şi nesiguranţa zilei de mâine, criza economică şi socială ne afectează puternic viaţa şi creierul, spun specialiştii.

Primul semn al bolii îl reprezintă uitările de rutină. Dacă sunt din ce în ce mai dese, vorbim de o îmbătrânire cerebrală precoce.

Nu stăm bine cu memoria, pentru că nici nu ne hrănim bine. Bolile de memorie se pot trata, însă avem nevoie de specialişti. 30% dintre medici nu ştiu, însă, cum să identifice primele simptome ale bolii.

În România sunt diagnosticaţi cu Alzheimer peste 300.000 de pacienţi, iar în cinci ani numărul lor creşte cu 15%. 3.000 de medici se vor specializa în acest domeniu, în următorii 3 ani.

×
Subiecte în articol: Alzheimer varsta boala
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close