Antena 3 CNN Actualitate Vasile Blaga: Nu există pierderi de vieţi omeneşti cauzate de inundaţii

Vasile Blaga: Nu există pierderi de vieţi omeneşti cauzate de inundaţii

Vasile Blaga: Nu există pierderi de vieţi omeneşti cauzate de inundaţii
Sursa foto: blaga
21 Feb 2010   •   21:11

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a convocat, duminică seară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pe tema pericolului ridicat de inundaţii. La videoconferinţă participă 11 prefecţi, precum şi reprezentanţii comitetelor locale.

Potrivit lui Vasile Blaga, nu există pierderi de vieţi omeneşti.

?Prioritatea este cetăţeanul şi vă rog să luaţi măsurile necesare ca să sufere cât mai puţin de pe urma acestor nenorociri?, a subliniat ministrul Blaga.

Bilanţul prezentat de ministrul Administraţiei arată că sunt afectate 39 de localităţi şi 4 drumuri naţionale din 11 judeţe. Acestea sunt: Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea, Prahova, Arad, Bistriţa Năsăud, Brăila, Olt, Botoşani, Giurgiu şi Teleorman. În plus, şapte localităţi au rămas fără energie electrică.

Conform specialiştilor hidrologi prezenţi, inundaţiile sunt produse de cedarea stratului de zăpadă, care va dispărea până miercuri. Totuşi, la sfârşitul săptămânii, este necesară atenţie sporită din cauza riscului ca stratul de zăpadă să cedeze în nordul Moldovei şi în munţii Apuseni.

Referitor la cazul comunei Pucheni, izolată în urma alunecărilor de teren, Tudor Şerban, secretar de stat în Ministerul Economiei, speră că, până luni, localitatea va fi rebranşată la reţeaua de electricitate.

?În momentul în care terenul va fi stabil vom pune în aplicare o soluţie provizorie pentru aprovizionare cu energie electrică a comunei Pucheni?, a declarat Şerban.

Antena3.ro

Foto:

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close